fredag 17. februar 2012

Dag 17 - An American In Paris



Dagens film er den amerikanske filmen An American In Paris fra 1951. Filmen er regissert av Vincente Minnelli og har Nina Foch, Oscar Levant, Leslie Caron og Gene Kelly i hovedrollene.



Synopsis:
Kelly spiller en tidligere amerikansk soldat som elsker Paris, og som elsker en fortryllende (men forlovet) parfymesalgsassistent enda mer. Dansesekvenser spunnet på Gershwin-sanger understreker Kellys romantiske jakt. Den siste 17-minutters-balletten kombinerer tittelsymfonien, impresjonistiske kulisser og Kellys unike talent for å fortelle en historie med dans - og gjør denne Oscar-belønnede filmen tidløs.


Trailer:



An American In Paris er som sagt regissert av Liza Minellis far Vincente Minelle. Denne er nok hans beste kjente film,sammen med Gigi, som han vant sin Oscar for.



Cyd Charisse skulle egentlig hatt den kvinnelige hovedrollen i denne filmen, men i pre-produksjonen til filmen fant hun ut at hun var gravid og da fikk Leslie Caron rollen istedet. Leslie Caron derimot led av feilernæring under andre verdenskrig og på grunn av dette orket hun kun å jobbe annenhver dag, og dette gjorde at produksjonen av filmen ble mye lengre en først planlagt.



Noe overaskende er ingen av scenene i filmen faktisk filmet i Paris. Alt ble filmet på MGM sitt studio i Hollywood, til Gene Kellys stor fortvilelse. Han truet faktisk med å forlate filmen på grunn av dette, men etter lange samtaler så laget han filmen.



I løpet av de siste 20 minuttene i filmen blir det faktisk ikke sagt et eneste ord, noe som kan sies å være ganske spesielt.



Om man skal være helt objektiv er ikke historien i filmen det helt store, den er på mange måter uviktig og den henger omtrent ikke sammen i det hele tatt. Men filmen ser meget bra ut i MGMs Technicolor, og Ira Gershwins musikk er utrolig fengende.



Hovedelementet i filmen er uten tvil dansescenene, og Gene Kelly er uten tvil en av verdens beste dansere, noe han viser til gangs her. Han er faktisk også en ganske god skuespiller og gjør sine saker meget bra. Leslie Caron derimot er flink til å danse og pen å se på, men selve skuespillet er ikke helt det store, men også dette reddes av dansescenene.



Filmens kanskje mest imponerende scenene er dansescenen i slutten av filmen som varer i hele 17 minutter. Denne scenen tok det over 1 måned å filme og den kostet filmselskapet ca en halv million dollar, men den er utrolig godt korreografert og er helt klart høydepunktet i filmen, så helt klart verdt det.



En film hvor man rett og slett ikke bør legge merke til historien, men heller fokusere på den gode musikken og den utrolig godt koreograferte dansingen.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar