lørdag 1. februar 2014

Dag 01 – The Haunted Palace




Dagens film er den amerikanske filmen The Haunted Palace fra 1963. Filmen er regissert av Roger Corman og har Lon Chaney Jr, Debra Paget, Elisha Cook Jr og Vincent Price i hovedrollene. 


Synopsis:
I denne adapsjonen av H.P Lovecrafts «The Case Of Carles Dexter Ward» følger vi nevnte Dexter Ward som drar av gårde med sin kone Ann til Arkham for å inspisere huset som har har arvet. 




Da er årets klassiske filmfestival i gang og undertegnede er nå klar for 59 dager med klassiske filmer av varierende sjanger og nasjonalitet. 


Årets første film er da The Haunted Palace regissert av sjefsprodusent Roger Corman. Filmen er en av åtte filmer i hans «serie» av Edgar Allan Poe basserte filmer, hvorav Vincent Price faktisk spilte i hele syv av dem. 


Filmen ble markedsført som «Edgar Allan Poe's The Haunted Palace», men filmen har faktisk ikke noe med Poes dikt med samme navn, men er faktisk heller basert på «H.P.Lovecrafts The Case Of Carhles Dexter Ward». Forstå det den som vil. 


Filmen er meget underholdende og historien er både spennende og interessant. Dette er nok også den av filmene i «Poe serien» som har de beste kulissene, noe som gjør filmen et hakk bedre en noen av de andre i serien. 


Skuespillet i filmen er nok helt klart dens sterkeste attributt. Med kvalitets skuespillere som Elisha Cook Jr, Debra Paget og Lon Chaney i hovedrollene kan det ikke bli dårlig. Men det er ikke overraskende Vincent Price som stjeler showet i filmen, slik som det vanligvis er når han spiller i en film. 


Price spiller glimrende i de to rollene han har i denne filmen og man føler virkelig hva det er karakteren hans går igjennom. Jeg får ikke rost Price nok for de gode rolletolkningene han har gjort opp i gjennom sin filmkarriere og for hver film jeg ser så kryper han høyere og høyere opp på lista over de beste skuespillerne gjennom alle tider. 


Flere har kritisert filmen for å være treg og langsom, men jeg for min del liker godt at filmen tar seg tid til både å bygge opp karakterer og atmosfære. 


Ronald Steins musikk passer også glimrende inn og skaper en helt spesiell stemning i filmen, som jeg liker meget godt.


En meget god film, og helt klart en av Cormans beste. Sterkt anbefalt for fans av Price, og god klassisk skrekk.

Terningkast:

2 kommentarer:

  1. Det blir ennå en til watchlista på imdb ;)

    SvarSlett
  2. Godt å høre Kurt. Sterkt anbefalt som du ser ;-)

    SvarSlett