mandag 31. mars 2014

Dag 59 - Mangiati vivi!


Dagens film er den italienske filmen Mangiati Vivi! (også kjent som Eaten Alive) fra 1980. Filmen er regissert av Umberto Lenzi og har Ivan Rassimov, Janet Agen, Paola Senatore, Me Me Lai og Robert Kerman i hovedrollene.


Synopsis:
Sheila Morris blir kontaktet av professor Carter, som leter etter Shielas søster, som tidligere har oppdaget en film om forferdelige ritualer. Filmen viser voldsomme sekvenser med mennesker som lar seg henge opp etter kroker i ryggen og går på glødende kull, og det blir klart for Sheila at hennes søster er i store vanskeligheter. Sammen med eventyreren Mark Butler reiser Sheila til Ny Guinea for å finne sin søster, og når de ankommer jungelen blir det klart at de står overfor blodtørstige kannibaler og en bisarr kult, ledet av den psykopatiske Jonas 
Da er det tid for årets siste film og faktisk også nok en Kannibal film. Eaten Alive er i likhet med en av de første filmene som ble sett i år nemlig Man From Deep River, regisert av Umberto Lenzi. 

 

Denne filmen ble gitt ut 8 år etter Man From Deep River og benytter mange av de samme elementene som i denne filmen. 

 

Filmen er nok den tredje best kjente kannibal filmen etter Ruggero Deodato sin Cannibal Holocaust og Lenzi sin tredje kannibal film Cannibal Ferox som ble gitt ut i 1981. 

 

Me Me Lai som spilte i Man From Deep River spiller også i denen filmen i en ganske lik rolle. I tilegg fikk Lenzi med seg legendariske Robert Kerman i hovedrollen. Kerman er best kjent for sin rolle som Harold Monroe i Cannibal Holocaust, samt som R. Bolla i en haug med voksenfilmer fra 1970 og 80-tallet. 

 

Kerman spiller sin «vanlige» rolle i denne filmen og gjør en god jobb med det. Svenske Janet Agren gjør også en imponerende jobb her i en sannsynligvis ganske krevende rolle. 

 

Denne filmen er inspirert av masseselvmordet utført av medlemmene i Folkets Tempel i Guyana i 1978, også kjent som "Jonestown-massakren". 

 

Lenzi benyttet seg av et kjent lavbudsjettstriks når han laget filmen, Han «lånte» nemlig scener fra andre filmer i sjangeren. Blant annet scener fra hans egne The Man from the Deep River, samt Last Cannibal World og The Mountain of the Cannibal God.


Denne filmen var ikke overraskende forbudt i Norge når den ble gitt ut på VHS i sin tid og var en av hovedgrunnene til debatten om voldsfilmer Spå 1980-tallet i Norge. 

 

En god men ganske visuelt sterk kannibal film som låner litt vel mange scener fra andre filmer i sjangeren, men vel verdt å sjekke ut for fans av sjangeren. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar