tirsdag 27. mars 2012

Dag 56 - Diary Of Anne Frank



Dagens film er den amerikanske filmen The Diary Of Anne Frank fra 1959. Filmen er regissert av George Stevens og har Ed Wynn, Diane Baker, Shelley Winters, Joseph Schildkraut og Millie Perkins i hovedrollene.




Synopsis:
Under krigen måtte den jødiske piken Anne Frank og hennes familie gjemme seg unna tyskerne. På et hemmelig loft i et hus i Amsterdam levde de i flere år inntil de ble oppdaget, fengslet og sendt til gasskamrene i Tyskland. Anne Franks dagbok ble senere funnet på loftet, og den kunne fortelle om hvordan familien hadde hatt det mens de levde i skjul.

Trailer:


Diary Of Anne Frank er bassert på et Broadway stykke, samt Anne Franks virkelige dagbok. Filmen vant 3 Oscars i 1960, da i form av beste kvinnlige birolle, beste kulisser og beste cinematografi.



Det originale Broadway stykket åpnet 5 Oktober 1955 og ble spilt hele 717 ganger før det ble tatt av plakaten. Joseph Schildkraut, Gusti Huber og Lou Jacobi spiller i filmen de samme rollene som de gjorde i Broadway stykket.



I hovedrollen finner vi Millie Perkins som faktisk debuterte som skuespiller med denne filmen. Hvoedgrunnen til at hun fikk denne rollen var at regissør George Stevens så et bilde av henne på forsiden av et magasin og ble "fortryllet" av hennes vakre øyne og mente hun var perfekt til denne rollen.



Perkins fikk mye kritikk etter å ha spilt i denne filmen fordi mange mente hun hverken passet til rollen eller spilte særlig bra. Jeg derimot syntes hun gjorde en god rolle og med tanke på at dette var hennes første filmen var det godt utført.




Audrey Hepburn ble faktisk tilbudt roleln som Anne Frank men takket nei til rollen. De 3 hovedgrunnene til til dette var at hun følte dette ville bringe tilbake minnene fra hennes egne opplevelser fra Nederland under andre verdenskrig, hun følte at hun i en alder av 30 var for gammel til å spille tittelrollen, samt at hun hadde takket ja til å spille hovedrollen i Green Mansions.



Stevens brukte hele 4 år på å få lagte ferdig denne filmen og hovedgrunnen til dete var at han hadde problemer med å bruke "Cinemascope" som var 20th Century Fox sin ideele standard for å lage film.



Filmen er meget god og historien er såklart meget interresant. Dette er etter sigende den beste utgaven av histoien som er laget som film og vel verdt en titt. Filmen er desverre ikke helt korrekt i og med at det er en del ting som er endret for å lage filmen mer spennende, noe som er litt synd. I tilegg føltes den tidlvis litt dratt ut i og med at filmen varer i hele 2 timer og 51 minutter.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar