søndag 3. mars 2013

Dag 31 – The Visit



Dagens film er den amerikanske filmen The Visit fra 1964.
Filmen er regissert av Bernhard Wicki og har JValentina Cortese, Irina Demick, Anthony Quinn og Ingrid Bergman i hovedrollene.


Synopsis:
Som tenåring ble Carla gravid, men da faren til barnet nektet å gifte seg med henne, ble hun fordrevet fra hjembyen. Flere år senere vender hun tilbake som en multimillionær og byen ruller ut den røde løperen for å ønske henne velkommen. Ingen kan forestille seg hva hennes retur virkelig vil innebære.



Trailer:


The Visit er bassert på Friedrich Dürrenmatt sin adapsjon av boken The Visit skrevet av Maurice Valency. Dette teaterstykket debuterte i 1958 og ble spilt 189 ganger. 


Filmen kan vel kanskje best beskrives som en slags «mørk-drama», for dette er ikke så lystige saker for å si det sånn.


Skuespillet derimot er meget bra. Det er moro å se Ingrid Bergman i en mer mørk rolle, mens Quinn som alltid gjør en strålende jobb. 


Filmen har en interessant historie, men den er tidvis ganske treg og det er flere partier hvor det skjer veldig lite interessant. Men de partiene hvor det er bra med handling er meget gode. 


Filmen var faktisk også nominert til en Oscar for beste kostymer-design for Svart/hvit filmer.

Filmen er ikke så aller verst, men den blir litt for dyster for min smak dessverre, men er man glad i drama så er denne filmen verdt å iallefall sjekke ut. Om ikke for selve filmen, så iallefall for å se både Bergman og Quinn spille meget godt.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar