torsdag 7. mars 2013

Dag 35 – Dark Star



Dagens film er den amerikanske filmen Dark Star fra 1974.
Filmen er regissert av John Carpenter og har Brian Narelle, Cal Kuniholm, Dre Pahich og Dan O'Bannon i hovedrollene. 


Synopsis:
Dark Star handler om et romskip på en endeløs reise. Den fire mann store besetningen har til oppgave å ødelegge ustabile planeter i forskjellige solsystemer som utgjør en trussel for fremtidig kolonisering. I årevis har de reist omkring fra solsystem til solsystem og etterhvert som tiden har gått er romskipet blitt mer og mer forfallent. Datamaskinen fusker. Skipet er infisert av radioaktivitet. Det er ikke mere toalettpapir ombord. I tillegg havner de med jevne mellomrom i basketak med et kranglete vesen fra en annen planet som de har ombord. Oppdragsgiverne deres nede på jorden har ikke råd til å sende en unnsetningsekspedisjon på grunn av nedskjæringer i budsjettet. Moralen blant besetningen er derfor lav. Dagene tilbringes med rockemusikk, en og annen sprengning, samt drømmer om gamlelandet.



Trailer: http://www.youtube.com/embed/gSccwmmrS5A


Dagens fiolm er da Dark Star som faktisk er John Carpenters debutfilm. Carpenter har laget andre klassikere som Halloween, Assault on Precinct 13, The Fog, Escape From New York, The Thing, Christine, Big Trouble In Little China og Escape From Los Angeles for å nevne noen.


Filmen startet som en kortfilm som Carpenter og O'Bannen laget på filmskolen, og de fikk etterhvert tilbud om å lage en fullutgave av filmen. Men i og med at de hadde et såpass lite budsjett tok de rett og slett å la til en del scener midtveis i filmen slik at den ble full-lengde istedet. 


En annen kuriositet ved filmen er av Dan O'Bannen både spiller en av hovedrollene samt var med å skrive manuset til filmen. O'Bannen er sannsynligvis best kjent for å ha skrevet manuset til Alien, som faktisk var delvis basert på ideer til denne filmen.


Jeg må si at denne filmen faktisk imponerte meg. Filmen er laget på et budsjett på 60 000 dollar, så det er imponerende hvor mye de fikk til med så lite penger. Spesialeffektene kan sikkert for mange virke primitive og enkel i dag, men i 1974 var det ikke bare bare å lage spesialeffekter på små budsjetter.


Filmen ble markedsført som en Sci-Fi skrekkfilm i sin tid, men er nok mer en Sci-fi komedie i mine øyne. Det skumle «romvesenet» de har ombord er... hold dere fast.... en badeball, jada. En badeball. Festlige saker. 


Skuespillet i filmen er ikke helt det store, men det i og med at ingen av skuespillerne i filmen hadde noe som helst erfaring fra før, så kan man ikke være for kritiske til akkurat det. I tilegg så har de en VELDIG 70-talls look, noe som tydeligvis kommer til å bli veldig populært igjen i det 22 århundre :-)


En underholdende komedie som absolutt er verdt å sjekke ut om man vil ha litt enkel uskyldig moro. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar