onsdag 13. februar 2013

Dag 13 – Kristin Lavransdatter



Dagens film er den norske filmen Kristin Lavransdatter fra 1995.
Filmen er regissert av Liv Ullmann og har Lars-Erik Berenett, Elisabeth Matheson, Lena Endre og Paul-Ottar Haga i hovedrollene. i hovedrollene.


Synopsis:
Filmen "Kristin Lavransdatter" er basert på "Kransen", første bind i Sigrid Undsets middelaldertrilogi "Kristin Lavransdatter". Fortellingen om Kristin Lavransdatter utspiller seg i første halvdel av 1300-tallet, fram til Svartedauen i 1349. Midtpunktet for handlingen er Kristins kjærlighet til ridderen Erlend Nikulaussøn. De trosser ættesamfunnets strenge skikker og lover hverandre evig troskap. Historien viser menneskenes forhold til kristendommen, hvordan den katolske kirken preger samfunnet og reglene for et gudfryktig liv. Kjærlighetshistorien mellom Kristin og Erlend kjemper en hard kamp mot familiebånd og æresfølelser før de to til slutt får velsignelse fra Kristins far til å gifte seg



Trailer:
Ingen Trailer her heller.


En av de store norske filmklassikerne, men dessverre ikke helt min kopp te. Filmen blir for ut-dratt og det skjer periodevis utrolig lite. 3 timer spilletid er litt for lenge, og filmen hadde kanskje gjort seg bedre som en miniserie i mine øyne.



 Skuespillet er det ingenting å se på,  skuespillerne spiller bra og man blir på mange måter dratt inn i fortellingen for å si det slik.



 MEN filmen er visuelt sett utrolig pent, og viser virkelig den pene norske naturen, noe som gjør filmen verdt å se. 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar