torsdag 21. februar 2013

Dag 21 – Sometimes A Great Notion



Dagens film er den amerikanske filmen Sometimes A Great Notion fra 1970.
Filmen er regissert av Paul Newman og har Michael Sarrazin, Lee Remick, Henry Fonda og Newman selv i hovedrollene.


Synopsis:
Henry Stamper og hans sønn Hank driver familiens tømmerexport i et kriserammet Oregon. Det har blitt utlyst streik i skogsindustiren, men de velger å trosse dette og jobber hardt vider. Når Hanks bror Lee kommer tilbake etter lang tids exis for å gjøre opp fortiden, dukker problemene opp.





Med Paul Newman i både regissørstolen og i hovedrollen, samt Henry Fonda på tollelista er det klart dette måtte være en god film. 


Historien i filmen er både spennede og interresant og er bassert på boken med samme navn skrevet av Ken Kesey. 


Skuespillet er det absolutt ingenting å si på, Fonda, Newman, Sarrazin og Jaeckel spiller glimrende i denne filmen. Jaeckel var til og med nominert til en Oscar for sin prestasjon i denne filmen, som beste bi-rolle. 


Filmen blir litt ut dratt i perioder, noe som ikke er så uvanlig med disse 0-talls filmene, men den drar deg inn igjen i siste halvdel. 


Denne filmen kunne med den rette markedsføringen få en slags «revival» nå i disse dager. Med suksesen til TV-showet AX-Men fra History chanel, så tror jeg ok helt klart folk kunne hatt moro av å sett denne tømmerhuggerfilmen fra de3t glade 70-tall. 


Helt klart en film som er verdt å se, både på grunn av den gode historien og det gode skuespillet.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar