tirsdag 19. februar 2013

Dag 19 – Foreign Correspondent




Dagens film er den Britiske filmen Foreign Correspondent fra 1940.
Filmen er regissert av Alfred Hitchcock og har Edmund Gwenn, George Sanders, Laraine Day og Joel McCrea i hovedrollene. 


Synopsis:
En fersk utenrikskorrespondent i amerikanske "the Globe" sendes til Europa for å dekke det forventede krigsutbruddet. En eldre nederlandsk statsmann gjør et siste forsøk på å redde freden; han utsettes for et attentat og forsvinner sporløst. Med usvikelig presisjon prikkes thrillereffektene inn: spenning, skygger og drag av mystikk





Denne filmen er ofte kalt «Hitchcocks glemte perle». Dette er på grunn av at filmen ble lansert like etter hans første Amerikanske film «Rebecca» som ble en stor suksess. 


Filmen mangler kanskje de store «stjernenavnene» men Joel McCrea, Laraine Day og Edmund Gwenn spiller utrolig godt i denne filmen og viser at man ikke alltid trenger de store navnene for å lage en utmerket film. 


I denne filmen begynte Hitchcock virkelig å få dreisen på action scenene sine, og da spesielt scenen med vindmøllen, samt den spennende avslutningen av filmen er glimrende saker. 

 

Jeg følte underveis at filmen kanskje var litt for lang med sine nesten to timers spilletid, for det var et par partier underveis her som ble litt lange. 


Men helt klart en meget god og underholdende film og definitivt noe å sjekke ut for Hitchcok fansen. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar