lørdag 16. februar 2013

Dag 16 – The Navigator




Dagens film er den amerikanske filmen The Navigator fra 1924.
Filmen er regissert av Buster Keaton og har Donald Crisp og har Frederick Vroom, Kathryn McGuire og Keaton selv i hovedrollene. 

 

Synopsis:
I denne kassasuksessen rendyrker Keaton mer enn vanlig temaet; Mennesket på Maskinenes nåde. Det er nærliggende, men umulig å sammenligne med Chaplins MODERN TIMES. Vi møter en hjelpeløs, bortskjemt millionær (Keaton) og en kvinne helt alene - uten å vite om hverandre - på en enorm luksuscruiser drivende mot det store havet.


Trailer:
<iframe width="360" height="215" src="http://www.youtube.com/embed/CwLFC4fxMo4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Mer klassisk slapstick, denne gang i form av Buster Keaton. The Navigator er etter hva jeg kan se både den eldste og korteste filmen i årets festival. 


Jeg har ikke så mye erfaring med hverken Keaton, eller Harold Lloyd sine filmer, så det er moro å kunne se noen av deres mestkjente filmer også. 


Det er noen veldig festlige scener i filmen, som når Keaton skal besøke sin utkårede, lete scenen på båten og ikke minst «mat-scenen» for å nevne noen. Litt mer subtil humor en i Chaplins tidligere filmer, men det er som vanlig i disse tidlige komediene kjærligheten som er krivkraften bak det meste. 


Både Buster Keaston og Kathryn McGuire spiller bra i filmen og gir liv til deres karakterer, selv om man (så klart) aldri hører noe fra dem. Det var nok på mange måter vanskeligere å få frem de korkete følelsene og meningene på denne tiden i og med at man bare hadde kroppsspråket å spille på. 


En meget undrholdende film, som ikke vil oppta for mye av de fleste personers travle hverdag.


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar