fredag 8. februar 2013

Dag 8 - Blood Beast Of Terror



Dagens film er den britiske filmen The Blood Beast Terror fra 1968.
Filmen er regissert av Alan Crosland og har Eugenie Besserer, Warner Oland, May McAvoy og Al Jolson i hovedrollene. 


Synopsis:
En forsker som jobber med genmodifikasjon lager et vesen som kan transformere seg mellom en møll og en vakker kvinne. Vesenet forkler seg da som forskeren datter når det er i den menneskelige inkarnisjonen, og lever på ofrenenes blod når det er i møll form. 


Trailer:
<iframe width="360" height="215" src="http://www.youtube.com/embed/ct5hvdUdXTY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


The Blood Beast Terror er nok ikke en film som vil bli betegnet som en klassiker. Den er vel mer en ukjent britisk lavbudsjetts skrekkfilm. MEN jeg har den med i årets festival av en enkelt grunn og det er en av hovedrolleinnehaverne. Nemlig Peter Cushing, tidenes nest beste skuespiller.


Filmen er av Cushing selv omtalt som hans dårligste film, og når Cushing har spilt i ca 130 filmer opp igjennom sin karriere sier det seg selv at dette er en film som bør sees. I ilegg så sier ryktene at Robert Flemyng hatet filmen intenst og truet omtrent daglig med å forlate settet fordi han mente filmen var så dårlig. 


Forventningene til filmen var ikke det store, og filmen er heller ikke så veldig bra. Den er laget på et utrolig lite budsjett og dette er veldig lett å se. Det er mye dialog og lite handling i filmen for å si det slik, og når det først skjer noe, så skjer det for det meste av tiden ute av bildet. 


Før filmen regnet jeg med at «Blood Beast» kom til å være et stort monster av ett eller annet slag, men man får omtrent aldri sett dette monsteret, og når man først får se det, så skulle man egentlig ønske at man aldri hadde sett det for å si det på den måten. 


Men på tross av alt dette er dette en ganske underholdende film. Cushing spiller som vanlig glimrende og både Flemyng og Ventham spiller også bra. De gir iallefall ikke utrykk i filmen, at de ikke syntes innspillingen var noe særlig. Basil Rathbone skulle egentlig spilt rollen som Flemyng har og det kunne vært interessant å sett han spille sammne med Cushing.


Så alt i alt er hsitorien underholdnde, effektene elendige og skuespillet godt. Med andre ord en film midt på treet. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar