lørdag 2. februar 2013

Dag 2 – Our Man Flint





Dagens film er den amerikanske filmen Our Man Flint fra 1966. Filmen er regissert av Daniel Mann og har Edward Mulhare, Gila Golan, Lee J. Cobb og James Coburn i hovedrollene. 


Synopsis:
Superspionen Derek Flint er omringet av et arsenal av veldreide kvinner og en farlig sigarettlighter med hele 83 ulike funksjoner. Når hans agent-kolleger begynner å forsvinne, settes Flint på saken for å finne ut hvem som står bak drapene. 


Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=pzSMMs73pq0


Our Man Flint er en slags parodi på James Bond filmene som var virkelig i slaget på midten av 60-tallet. Men filmen står også godt på sine egne ben. Noen rykter som svirrer rundt på nettet vil ha det til at Our Man Flint i utgangspunktet ikke var ment som en parodisk film, men heller den amerikanske varianten av Bond. Dem om det. 


Jeg har ikke sett James Coburn i så mange filmer før, The Magnificent Seven og Pat Garrett & Billy the Kid er de eneste som står igjeni hodet mitt. Men han viste i de at han er en meget god skuespiller, og han gjør seg på ingen måte bort i denne filmen heller. Han er både morsom, underholdende og sofistikert. 


De andre skuespillerne i filmen gjør også en god job. Både Gila Golan og Edward Mulhare spiller sine roller meget godt, mens Lee Cobb er sitt sedvanlige (og geniale) jeg. Bra saker. 


Personlig syntes jeg det er morsomt å se datamaskinene som brukes i filmen. Svære beist av noen maskiner som klarer å utføre noen svære enkle matematiske ligninger. Filmen gir hele tiden inntrykk av å være High-tech og moderne og det var den helt sikkert også, men i 2013 blir det mer bare festlig å se på, iallefall for meg.



Filmen fikk en oppfølger i 1967 kalt «In Like Flint» hvor både Coburn og Cobb spilte de samme rollene som de gjorde i denne filmen. Denne filmen ble ikke like godt mottat, så ideen om enda flere oppfølgere ble skrinlagt. 



Det vil si frem til 1976 hvor det ble laget en TV-film kalt «Our Man Flint: Dead On Target. Den ble laget på en syltynt budsjett og slo ikke ann i det hele tatt. 


Denne filmen var også (i følge ryktene) en inspirasjonkilde til Austin Powers filmene, som basserer seg på mye av de samme konseptene. 

 

Alt i alt en veldig «60-talls-film» men fortsatt både morsom og underholdende. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar