tirsdag 5. februar 2013

Dag 5 – Don't Go In The House


Dagens film er den amerikanske filmen Don't Go In The House fra 1979. Filmen er regissert av Joseph Ellison og har Robert Osth, Bill Ricci, Charles Bonet og Dan Grimaldi i hovedrollene. 


Synopsis:
Et offer for barnemishandling vokser opp til å bli en gal anleggsarbeider. Han kidnapper, torturerer og tar livet av unge kvinner for å bøte på all ondskapen han selv opplevde som barn. 





Don't Go In The House er en av de originale amerikanske slasher filmen fra rundt 1980, men den er av en eller annen grunn ikke så godt kjent. Jeg fikk tak i den gjennom Arrow Video sitt nye konsept «ArrowDome» hvor de utgir mer ukjente filmer, til en fornuftig pris. 


Arrow video gir ut noen imponerende utgiver av filmer i ny forpakning og med både reversible-cover, en booklet og en god del bonusmateriella. Desmere så er det ikke alle filmene, som får en like god «oppussingsjobb» og noen av de er det dessverre litt dårlig kvalitet på, men innpakningen er superb. 



Don't Go In That House er vel egentlig ikke en veldig skummel film, men den viser hvordan et menneske-sinn som er gått i stykker kan fungere. Filmen er ikke så grafisk som den forsøker å fremstilles som, men er mer på det psykologiske planet. 


Selve produksjonen av filmen syntes jeg var overraskende god. Historien er interresant og utførelsen er også meget godt utført. MEN dessverre så er selve avslutningen litt skuffende i og med at den skjærer litt ut fra ideene som har blitt lagt i starten av filmen. 


Når det gjelder skuespillet i filmen, så er det når sant skal sies ikke helt det store. Noe som det faktum at kun 1 av hovedskuespillerne i filmen, nemlig hovedrolleinnehaver Dan Grimaldi fortsatte sin skuespillerkarriere etter denne filmen. Men han har da i etterkant spilt i stor serien Sopranos, så noe kom da ut av det for han også. 


Lyden under opptakene var faktisk så dårlig at alle skuespillerne måtte komme inn og re-dubbe sine egne opptak, noe som må sies å være ganske spesielt.

Denne filmen var også vurdert som en del av den britiske «Video Nastys» listen, men slapp unna etter at BFC slapp en klippet utgave som da erstattet den uklippede versjonen. 


Damen som sto for editeringen av filmen Jane Kurson har i etterkant jobbet på storfilmer som Hot shots og Beetlejuice.Det kan også nevnes at mannen som var «director of photography» på filmen, Oliver Wood, i etterkant har jobbet på alle Bourne filmene, Miami Vice og Fantastic Four for å nevne noe. Så dette viser at det var talenter på produksjonssiden av filmen. 


Jeg hadde ikke de store forhåpningene til denne filmen, i og med at jeg regnet med at det kom til å være en hjernedød splatter, men overraskende nok så var filmen mye mye bedre og faktisk hadde en god historie. En deprimerende, men god film som det kan være greit å se om man får anledning.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar