fredag 15. februar 2013

Dag 15 – Monsieur Verdoux



Dagens film er den amerikanske filmen Monsieur Verdoux fra 1947.
Filmen er regissert av Charles Chaplin og har Robert Lewis, Allison Roddan, Mady Correll og Chaplin selv i hovedrollene. 

 

Synopsis:
Henri Verdoux må reise mye på grunn av jobben. Hans business omfatter det å gjøre kur til rike ugifte kvinner, vinne deres tillitt og bankkontoer, for så å drepe de uheldige damene før han går videre til neste erobring. Charles Chaplin snur opp ned på sine tradisjonelt glade følelser med denne opphøyde sorte komedien om en familiemann som i hemmelighet bruker mord for å forsørge sin elskede invalide kone og barn 





Monsieur Verdoux er en av de få «senere» Chaplin filmene jeg ikke hadde sett før. 


En underholdende og meget god film, som viser at Chaplin også fungerer godt også i taleform. Filmen har fortsatt elementer av Slapstick, men ikke så mye som i hans tidligere filmer. 


Historien er både interessant og morsom, og fungerer meget bra. Chaplin spiller meget bra i hovedrollen og selv om han nærmet seg 60 år på dette tidspunktet er det vanskelig å se. 


Filmen ble av en eller annen grunn en flopp når den kom ut i USA, kritikerne mislikte filmen og publikum gikk ikke for å se filmen. I Europa derimot var folk mer mottakelige og filmen var svært populær. 


En undervurdert svart-komedie-klassiker som er sterkt anbefalt. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar