mandag 18. februar 2013

Dag 18 - Cleopatra



Dagens film er den amerikanske filmen Cleopatra fra 1934.
Filmen er regissert av Cecil B. DeMille og har Joseph Schildkraut, Henry Wilcoxon, Warren William og Claudette Colberti i hovedrollene. 


Synopsis:
Cleopatra er en ikke helt historisk etterettelig fortelling om Cleopatra som vender sin interesse mot Markus Antonius etter Caesars død. Dette er Cecil B. De Milles høyst personlige skildring av Romerriket og antikkens middelhavskultur: En vedvarende bankett fylt av dansende slavekvinner, militære triumftog og en krigsflåte i fyr og flammer. Dette er nemlig en av disse historiske flmene der statistene så absolutt er verdt å holde et øye med.



Denne utgaven av Cleopatra er ikke den første filmen som er laget om denne kvinnen, det ble laget en utgav i både 1912 og 1917, men det er Cecil B. Demilles utgave fra 1934 som var den første virkelig storslagne. Før den ble totalt overgått av 1963 utgaven.


Filmen er underholdende, selv om den ikke er så veldig historisk korrekt. Den har en overraskende mengde humor, noe som ikke var så vanlig i denne type filmer såpass tidlig.


Henry Wilcoxon og Claudette Colbert spiller utrolig bra i filmen og ser virkelig ut som om de hadde det veldig moro når de spilte inn denne filmen. 


Filmen er som sagt laget av Cecil B. DeMille og da får man virkelig valuta for pengene. Her er det fantastiske scener med masse skuespillere, flotte kulisser og rekvisitter og mange fantastiske kostymer. Det eneste «aberet» er at man ikke ser hvor praktfullt dette sikker egentlig var, i og med at filmen er i svart/hvit. 


Filmen kostet opp mot en million kroner å lage, noe som var utrolig mye penger i 1934, filmen klarte faktisk å tjene inn igjen disse pengene og ble en suksess. 


En bundetholende versjon av denne historien, selv om jeg personlig syntes 1963 versjonen var hakket bedre. Men verdt å se. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar