onsdag 27. februar 2013

Dag 27 – A New Leaf




Dagens film er den amerikanske filmen A New Leaf fra 1971.
Filmen er regissert av Elaine May og har Jack Weston, Doris Roberts, Elaine May og Walter Matthau i hovedrollene. 


Synopsis:
Romeo og Juliet, Bob and Bing, Ulysses og Grant, George og Martha, Martha og John, Bob og Carol, Ted og Alice, Bob og Alice, Ted og Carol, Bob og Ted, Carol og Alice, Pat og Dick, Julie og David, Byron og His Sister, Bill og Coo, Liz og Eddie, Liz og Mike, Liz og Dick, Dick og Sybil, Eddie og Debbie, Muck og Meyer, Hollywood and Vine, Anthony og Cleopatra, og nå Henry & Henrietta... 70-åras Kjærlighetsparet, og årets store latterbombe.




Dette er en film jeg viste null om før jeg så den, og faktisk også før jeg kjøpte den til hele 10 kroner. Den eneste grunnen til at den ble kjøpt og sett er hovedrolleinnehaver Walter Matthau, som sjelden spiller i dårlige filmer. 


Vel, nok en romantisk komedie, men denne gangen fra 70-tallet og stedssatt til USA istedet for 60-tallet og Italia. 


Filmen var faktisk nominert til to Golden Globe Awards (Comedy -- Best Picture and Best Actress) men den vant dessverre ingen av dem. 


Men dette er vistnok ikke originalutgaven av filmen. Saken er nemlig at utgiver Paramount ikke var helt fornøyd med hvordan filmen ble, så de bestemte seg for å klippe den drastisk ned like før den ble utgitt. Desverre er alt annet materiale til filmen forsvunnet, så man får i grunn aldri vite hvordan originalkonseptet var. Filmen ble klippet fra 3 timer og ned til 1 time og 40 minutter, noe som må sies å være temmelig drastisk. 


Men selv om filmen er klippet så drastisk ned så er den fortsatt både underholdende og morsom, og jeg ble positivt overasket over den. Elaine May spiller selv hovedrollen samt at hun både har skrevet historien og regissert filmen, imponerende saker. 


Både Elaine May (som jeg faktisk kun har sett i Woody Allens Small Time Crooks) og Walter Matthau er nærmest hysterisk morsomme i denne filmen og har noen utrolig morsomme scener og replikker sammen. 


En av mine favoritt replikker er denne:

Henrietta: : They say if you don't scratch, it itches less.
Henry: Well, they're wrong. It only looks like it itches less because you're not scratching. 


En underholdende 70-talls komedie som så absolutt er verdt å sjekke ut. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar