torsdag 28. februar 2013

Dag 28 – The Titfield Thunderbolt



Dagens film er den britiske filmen The Titfield Thunderbolt fra 1953.
Filmen er regissert av Charles Crichton og har Jack MacGowran, Hugh Criffith, Sid James og Stanley Holloway i hovedrollene. 


Synopsis:
Når British Railway bestemme seg for å stenge toglinjen mellom Titfield og Mallingford, bestemmer en gruppe lokale innbyggere seg for å ta saken i egne hender å kjøre toget selv. Dessverre setter dette dem i direkte konfrontasjon med det lokale buss selskapet. 


Trailer:
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/-pRrTlOZyqM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Komedier, dugnadsarbeid og Jernbanen, det blir ikke stort mer britisk en det, spør du meg. 


Hovedgrunnen til at jeg så denne filmen var at to av mine britiske favoritt skuespillere nemlig Jack McGowan og Sid James spilte i filmen. Dessverre hadde ingen av dem noe videre store roller, men moro å se de i disse tidlige filmene uansett. 


Historien er både interessant og morsom og fungerer godt. Filmen er kanskje ikke noen super morsom komedie, men den har helt klart sine øyeblikk. 


Skuespillerne gjør en god jobb og man sitter og heier på jernbanegjengen gjennom hele filmen. 


Lokomotivet som er brukt i filmen hetet egentlig ikke «thunderbolt», men Lion. Det ble bygget i 1838 og var 115 år gammelt når det var med i denne filmen. Lokomotivet ble forresten også skadet når passasjervognen skulle kobles sammen med lokomotivet. Dette førte til at rammen bak på lokomotivet ble skadet. Skaden er etter sigende fortsatt se-bar på lokomotivet som fortsatt er i live.


Brannmennene, vaktene og sjåførene i filmen var faktisk ikke skuespillere, de var ansatte ved British Railways. De skulle egentlig bare være extras på settet, men i og med at de faktisk kunne det de drev med og både så ut og oppførte seg korrekt i henhold til manus så fikk de noen linjer i filmen. 


En underholdende britisk film som vil blidgjøre både togentusiaster og de som liker enkle underholdende komedier. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar