søndag 24. februar 2013

Dag 24 – Modern Times



Dagens film er den amerikanske filmen Modern Times fra 1936.
Filmen er regissert av Charles Chaplin og har Tiny Sandford, Henry Bergman, Paulette Goddard og Chaplin selv i hovedrollene. 


Synopsis:
Mennesket mot maskinen! Det er dette oppgjøret som står i sentrum i Modern Times når Charlie Chaplins rollefigur Landstrykeren konfronteres med samlebåndets elendigheter.





Nok en Chaplin film og nok en 20 kroner Blu-Ray. Modern Times er det nok fort 12-13 år siden jeg så forrige gang, så jeg husket overraskende lite fra filmen.


Dette er visstnok Chaplins første lydfilm, men det som er spesielt er at all tale i filmen er hørt gjennom elektriske apparater, slik som radioer osv. Samtidig var det også den siste Amerikanske storfilmen som brukte såkalte «title-cards».


Det er i grunn vanskelig å ikke la seg imponere av hva Chaplin fikk til. Ikke nok med at han regisserte filmen og spilte hovedrollen. Han skrev også historien, produserte filmen og komponerte all filmmusikken. Imponerende saker. 


Modern Times fungerer på mange forskjellige nivåer, det er så klart en komedie, men den har også et kjærlighets tema, samt at det er en satire på de moderne tider som rådde på disse tidene. 


En usedvanlig festlig film som fungerer på alle måter. Uten tvil en av tidenes beste komedier og en film aboslutt alle bør se. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar