lørdag 2. mars 2013

Dag 30 - Two Mules For Sister Sara



































 Dagens film er den amerikanske filmen Two Mules For Sister Sara fra 1970.
Filmen er regissert av Don Siegel og har Alberto Morin, Manuel Fábregas, Shirley MacLaine og Clint Eastwood i hovedrollene. 


Synopsis:
Mexico i det 19. århundre; en amerikansk leiesoldat redder en nonne fra dem som vil misbruke henne. Så viser det seg at dette tilfeldige møtet er et lykketreff, fordi hun vet en hel del om offiserene i den forlegningen han planlegger å storme. Til slutt oppdager han at hun slett ikke noen nonne, og en romanse utvikler seg mens festningsmurer og myter eksploderer. 



Tidligere i år pløyet jeg meg igjennom The Clint Eastwood Collection som inneholder 30 av hans beste filmer. Jeg ble da noe overasket når jeg fant denne Western filmen med Clintern i hovedrollen. Først og fremst fordi jeg ikke hadde hørt om filmen før og fordi den kun kostet meg 15 kroner. 


Filmen fikk visstnok en god del kritikk når den kom ut fordi mange mente at McLaine var helt feil i rollen hun spilte, men je for min del syntes hun gjorde en god jobb og passet godt til rollen, men tidene har vel kanskje forandret seg litt siden 1970 også. Denne rollen var det originalt tenkt at Elizabeth Taylor skulle ha, men filmselskapet nektet å bruke henne fordi hun krevde for høy lønn.


I tillegg så blir det brukt dynamitt i filmen, noe som også skapte både sinne og forvirring. Grunnen til dette er at handlingen er lagt til den Franke invasjonen av Mexico mellom 1861 og 1866, mens Nobel først patenterte dynamitten i 1967. 


Filmen er både god og faktisk ganske morsom. På tross av at Eastwood og McLaine vistnok ikke kom så godt overens under innspillingen så spiller de meget godt mot hverandre og har god kjemi sammen. Historien er kanskje ikke så original, men helt klart underholdende. 


Musikken i filmen er også verdt å nevne for den er utrolig bra. Som vanlig når det er snakk om en western fra rundt 1970 så er det Ennio Morricone som har laget musikken. Men denne gangen har han laget et mer lekent soundtrack en det han har gjort i de andre bedre kjente western filmene. 


En litt morsom episode fra settet var at siden filmen ble filmet i Mexico tok det lang tid å få sendt filmen til prosessering og tilbake til Mexico igjen slik at regisørren og skuespillerne kunne se dem. Når Shirley McLaine så disse så ble hun fortvilet i og med at hun mente at øyevippene hennes fikk henne til å se ut som en prosituert istedet for en nonne. Men siden de hadde fortsatt å filme mens de ventet på filmen fikk de ikke gjort noe med det. 


Filmen er ikke på høyde med Leone sine filmer, men en god western, som skiller seg ut fra de andre western filmene fra samme periode.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar