mandag 11. mars 2013

Dag 39 – The Strange Love Of Martha Ivers


Dagens film er den amerikanske filmen The Strange Love Om Martha Ivers fra 1946.
Filmen er regissert av Lewis Milestone og har Kirk Douglas, Lizabeth Scott, Van Heflin og Barbara Stanwyck i hovedrollene.


Synopsis:
En grusom hemmelighet gjør at tre ungdommer, Martha, Walter og Sam, bindes sammen for resten av livet. Flere tiår senere er Martha (Stanwyck) og Walter (Douglas) gift med hverandre. Hun er en rik, vellykket industrileder, han er en populær og ambisiøs statsadvokat. Men så dukker Sam (Heflin) uventet opp i livet deres igjen, og spenningen stiger. Er han bare tilbake på et tilfeldig besøk, eller er han ute etter belønning for å holde hemmeligheten skjult? Lizabeth Scott spiller en jente i trøbbel som trekkes inn i Sams liv og det mystiske forholdet han har til Martha og Walther. Gammel kjærlighet ruster aldri





 

Ikke en filmfestival uten litt klassisk Film-Noir, denne gangen fra Lewis Milestone som har laget andre fantastiske filmer som All Quiet on the Western Front, A Walk in the Sun, Of Mice and Men, Halls of Montezuma, Ocean's Eleven og Muntiny On The Bounty.


Dette er forresten også debutfilmen til en av de store hollywood legendene nemlig Kirk Douglas, som lever i beste velgående den dag i dag, 


Denne filmen ble en såkalt «Public domain» film i 1974, da rettighetes eierne rett og slett glemte å fornye copyright registreringen. Hvilket betyr at hele filmen kan sees her: http://archive.org/details/Martha_Ivers

 

Skuespillet i filmen en meget godt. Barbara Sanwyck spiller glimrende i rollen som hovedkarakter Martha og det samme kan egentlig sies om Kirk Douglas og Vanlfin også. 


Historien er også både interresant og spennede, selv om den hverken er original eller kanskje så høytflyvende som mange andre filmer i samme sjanger, fra nogenlunde samme tid. 


Filmen har en overraskende twist mot slutten som fort kan overaske de fleste som ser filmen, så følg nøye med i løpet av filmen. 


En meget god film som absolutt er verdt å sjekke ut for fans av film.-noir sjangeren.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar