fredag 22. mars 2013

Dag 50 – Voyage To The Bottom Of The Sea


Dagens film er den amerikanske filmen Voyage To The Bottom Of The Sea fra 1961. Filmen er regissert av Irwin Allen og har Peter Lorre, Barbara Eden, Joan Fontaine og Walter Pideon i hovedrollene.


Synopsis:
En rutineekspedisjon til Nordpolen utvikler seg til et kappløp mot tiden når et strålingsbelte i rommet skaper et flammeinferno på jorden. Admiral Nelson og hans mannskap på atom-ubåten "Seaview" må finne en måte å slukke flammene før verden går opp i røyk 

 


Min utgave av filmen som er gitt ut av 20th Century Fox i deres «20th Century Classics Collection» sier at filmen ble laget i 1953. Men absolutt alle andre kilder sier at filmen ble laget i 1961, så jeg går ut i fra at det årstallet er mer korrekt. 

 

Filmen spilte inn litt over fem millioner dollar, så den må sies å ha vært suksessfull når den kom ut. Etter at filmen var ferdig ble alle rekvisittene lagt på lager. Hovedgrunnene til dette var at disse rekvisittene kostet over 400 000 kroner og Allen var da veldig interessert i å få brukt de til noe annet. 

 

I og med at filmen ble såpass populær ble det bestemt at det skulle lages en TV-serie basert på samme historie. I og med at rekvisittene fra filmen var tilgjengelig ble ikke kostnaden på tv-serien så høye. Serien fikk 101 episoder mellom 1964 og 1968 og var meget populær.


Jeg blandet denne filmen med 20 000 Leagues under The Sea, så historien var ganske annerledes en den filmen jeg regner med jeg kom til å se.


Men både historien og spesialeffektene er gode og filmen er underholdende. Historien kan kanskje for noen virke litt utdatert og gammeldags, men filmen er tross alt fra 1961, med andre ord kun 7 år etter at den første ubåten ble sluppet under vann. 

 

Skuespillerne gjør også en meget god jobb og det er gøy å se Peter Lorre i en litt annen rolle en det han vanligvis spilte.


En film som definitivt er verdt å sjekke ut for Sci-fi fansen. 

 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar