mandag 4. mars 2013

Dag 32 – Yellow Sky


Dagens film er den amerikanske filmen Yellow Sky fra 1948.
Filmen er regissert av William A. Wellman og har Richard Widmark, Harry Morgan, Anne Baxter og Gregory Peck i hovedrollene. 


Synopsis:
En bande bankrøvere flykter inn i ørkenen. Utmattede og nær døden av tørst ankommer de noe som ser ut til å være en spøkelsesby. Røverne oppdager at det bor en gammel mann, samt hans granddatter i byen. Det viser seg at den gamle mannen har gravd gull, og de planlegger da å stjele gullet hans. Planen går derimot galt når gjengens leder Stretch faller for den unge damen, og dette setter i gang en kjedekollisjon innad i gjengen. 





Ikke overraskende er det nok en western, denne gangen en western fra 40-tallet. 


Gregory Peck var vistnok misfornøyd med denne filmen i ettertid. Han syntes han ikke passet inn i rollen som bankrøver, og angret på at han hadde tatt rollen. Jegderimot følte at Peck både passet og ikke minst spilte meget godt i denne filmen.


Anne Baxter og Richard Widmark spiller også meget godt i denne filmen. Spesielt Baxter syntes jg gjorde en meget god jobb i rollen som Mae. Denne rollen var forresten først gitt til Jean Peters, men hun syntes rollen var for «sexy» så hun ville ikke ha den. 


I tilegg har vi jo også Henry Morgan som iallefall for meg er best kjent for sin roller som Sherman Potter i MASH Tv-serien. 


Filmen er en god western, med en god historie og godt skuespill. Filmen har også noen veldig fine lokasjoner og jeg får iallefall følelsen av at man er tilbake i gode gamle vesten når jeg ser den. 


Det ble laget en Remake av denne filmen i 1967 kallt The Jackals. Denne hadde Robert Gunner, Diana Iverson og selveste Vincent Price i hovedrollene. Filmen fikk aldri kinopremiere, og ble kun vist på TV i sin tid og ble da ingen stor suksess. 

 

Men dette er helt klart en film som er verdt å se, og for alle western fantaster er den helt klart noe som rett og slett må sees. 
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar