fredag 15. mars 2013

Dag 43 – The Devil's Brigade


 

Dagens film er den amerikanske filmen The Devil's Brigade fra 1968. Filmen er regissert av Andrew V. McLaglen og har Richard Jaeckel, Andrew Prine, Cliff Robertson og William Holden i hovedrollene. 


Synopsis:
Oberstløytnant Robert T. Frederick påtar seg den enorme oppgaven det er å forvandle en gruppe deserterte amerikanske og kanadiske rekrutter til et elitelag med kommandosoldater. Fredericks overordnede stiller seg tvilende til rekruttene helt til Frederick melder dem til et farlig angrep på en nazifestning i fjellene. Mennene hans blir i mindretall og har færre våpen, men for «the devils brigade» er dette en jevn kamp. 


Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8EIFTAY4Tf8


Denne filmen er bassert på boken med samme navn som ble gitt ut i 1966. Boken er skrevet av robert H. Adleman og George Walton som var en del av brigaden. 


Filmen er filmet i Italia, da produksjonsteamet fant ut at det var billigere å sende alle skuespillerne over til italia enn å bygge opp en Italiensk landsby fra bunnen av i Usa.


Brigaden som filmen er bygget på er bassert på en ekte skvadron, men da med navnet The Black Devils som fungerte under andre verdenskrig. Etter denne krigen ble brigaden oppløst. 


Filmen er både underholdende og spennede, samt at den faktik inneholder er overaskende del humoristiske scener. 


Skuespillet i filmen er meget bra og da spesielt William Holden i rollen som Col. Fredreick. Jeg har sett en god del filmen med Holden opp igjennom årene og jeg må si at jeg aldri har sett han spille dårlig i en eneste av dem. 


En actionfylt film som er sterkt anbefalt for alle som liker krigsfilmer. 



Terningkast:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar