søndag 24. mars 2013

Dag 52 – The Blob



Dagens film er den amerikanske filmen The Blob fra 1958. Filmen er regissert av Irvin S. Yeaworth Jr. og har Olin Howland, Earl Rowe, Aneta Corsaut og Steve McQueen i hovedrollene. 


Synopsis:Det er kveld og Steve og Jane koser seg i Steve’s kabriolet til de ser en komet styrte i skogen et stykke unna. Av ren nysgjerrighet drar de inn i skogen for å finne ut hva det er, men istedenfor støter de på en skrikende, eldre mann med en etsende masse over den ene hånden. De tar han med til legen hvor saken blir verre. Massen viser seg nemlig å vokse seg større og sluke alle som skulle komme i dens vei. Og dess mer den sluker i seg, dess større blir den. Da både den eldre mannen og legen forsvinner sporløst, går Steve til politiet for å advare om at et monster er i byen og ingen er trygge. Problemet er bare at politiet ikke kjøper det og tror at det hele er en spøk.



Dette er slettes ingen dårlig film, selv om den såklart ikke er like skremmende i dag som jeg regner med den var i 1958. 

 

Dette var faktisk Steve McQueens debut hovedrolle, og han gjør en god jobb i rollen som Steve. McQueen fikk 3000 dollar for å spille i filmen, men han fikk først tilbud om mindre penger, men 10% av det filmen spilte inn. 

 

Filmen kostet 100 000 dollar å lage og spilte inn hele 4 millioner dollar, så den må sies å ha vært meget suksessfull. Så der gjorde nok McQueen en liten miss for å si det sånn. 

 

Filmen fikk en slags oppfølger i 1971 med «Beware Of The Blod» som var en mer humoristisk historie bassert på nogenlunde samme konsept. Denne filmen var regissert av Larry Hagman som nok er best kjent for sin rolle som «J.R Ewing» i Dallas. 

 

The Blob ble laget på nytt igjen i 1988, og etter hva jeg har funnet frem til viser det seg at den utgaven faktisk ble like populær, om ikke enda mer. Jeg har heller ikke sett den utgaven, så jeg får kanskje sette den opp på listen over filmer jeg bør få sett.


En del av scenene i filmen ble filmet i Pheonixville i Pennsylvania og de arrangerer den årlige festivalen «Blobfest». Her gjenskaper de da den kjente kinoscenen på den faktisk kinoen, samt at de ser filmen. 

 

En overaskende god Sci-fi skrekk som har holdt seg godt.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar