søndag 17. mars 2013

Dag 45 – La maschera del demonio



Dagens film er den Italienske filmen La maschera del demonio (eller Black Sunday / The Mask Of Satan) fra 1960. Filmen er regissert av Mario Bava og har Ivo Garrani, Andrea Checchi, John Richardson og Barbara Steel i hovedrollene. 


Synopsis:
Filmen starter opp med at en heks, Asa (Barbara Steele), får spikret på seg en maske full av spikre/spisse objekter, og den samme skjebnen tilfaller broren hennes. Grunnen til disse henrettelsene er at de henrettede vistnok er vampyrer.


To århundre senere: To reisende doktorer kjører gjennom skogen der heksen og hennes bror ble henrettet. En ulykke skjer og ene hjulet på vognen faller av. Imens vognføreren fikser vognen så bestemmer doktorene seg for å utforske en gammel ruin, som "tilfeldigvis" inneholder kisten til Asa. I ettertid viser det seg at dette ikke var en god idè. 

 



Dette er faktisk Mario Bava sitt første forsøk som skrekk reggisør. Han hadde fullført et par filmer før, hvor regissørene har gitt seg underveis, samt at han såklart hadde vært cinematograf for mange mange filmer før dette.


Bava er i mine øyne en av de 3 store skrekk regissørene i Usa. Sammen med Fulci og Argento var han med å virkelig fremme skrekkfilmen i Italia. Han er nok den minst kjente av de tre og jeg må selv inrømme at jeg har sett mange mange flere filmer av de to andre.


Men dette er en meget god «debut» fra Bava og filmen har en utrolig stemning igjennom hele seg. Jeg liker godt lokasjonene som er brukt i filmen og det faktum at filmen er i sort/hvit gjør at dette hele blir enda litt skumlere. 

 

Pningscenen er nok en av de beste jeg har sett fanget på film noensinne og er virkelig en av de klassiske åpningscenene på film.


Filmen er ikke så «blodig» som mange av Bava og hans likemenns senere filmer, men her er det historien og stemningen som er satt i fokus i stedet, noe jeg kan like. 

 

Barbara Steele spiller meget godt i begge hovedrollene i denne filmern og gjør dette på en utrolig overbevisende måte. 

 

En meget god film som er stekt anbefalt. 

 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar