mandag 25. mars 2013

Dag 53 – Leave Her To Heaven


Dagens film er den amerikanske filmen Leave Her To Heaven fra 1945. Filmen er regissert av John M. Stahl. og har Jeanne Crain, Cornel Wilde, Gene Tierney og Vincent Price i hovedrollene. 


Synopsis:Selv om hun er sammen med en mann lurer hun en annen inn i et giftemål etter bare å ha kjent ham i noen dager. Men offeret forstår raskt via sin søsters og mors erfaringer at kvinnens egoistiske fremgangsmåte allerede har ruinert flere liv før hans eget. 

 


 

Navnet på filmen, Leave Her To Heaven er bassert på en tekstlinje fra Shakespears Hamlet. 

 

Denne filmen er bassert på boken med samme navn skrevet av Ben Ames Williams og utgitt i 1944.

 

Filmen spilte inn over 5 millioner dollar og var Fox sin mest inbringende film på 1940 tallet. 

 

Skrekkikon Vincent Price spiller her en helt annen rollefigur en det man er vant til å se av han og han gjør en god jobb med dette. Gene Tierney gjør også en meget god jobb og hun ble faktisk også nominert til en Oscar for beste kvinlige hovedrolle for filmen. Filmen vant en Oscar for beste fargefilm-filmografi, den var det Leon Shamroy som stod for.


Dette er en film-noir som skiller seg ut fra mange andre filmer fra samme tidsperiode. Mens de fleste av filmene i denne sjangeren foregår i mørke gater, gjerne på kveldstid og i regnet. Er denne filmen mye lysere og faktisk også i farger. 

 

Filmen har en historie som både er god og interresant. Man får et innblikk i tankegangen til hovedkarakateren som er spesielt og dette er en lit annen vinkling en det man er vant til. 

 

En meget god og annerledes Film-noir som er verdt å sjekke ut for alle som liker sjangeren. 

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar