fredag 8. mars 2013

Dag 36 – Circus World


Dagens film er den amerikanske filmen Circus World fra 1964.
Filmen er regissert av Henry Hathaway og har Lloyd Nolan, Claudia Cardinale, Rita Hayworth og John Wayne i hovedrollene. 


Synopsis:
Matt Masters bestemmer seg for å dra til Europa med sirkuset sitt. Med seg har han blant annet den unge cowboyhelten Steve og yndige Toni. Hun er datter av «The Flying Alfredo», som omkom i manesjen 14 år tidligere. Hva Toni ikke vet, er at Matt, som har oppdratt henne etter at moren Lili forsvant sporløst samme kveld som hennes mann døde, var forelsket i Lili, og at Alfredo begikk selvmord da han forsto at følelsene var gjensidige



Trailer:
Ingen trailer funnet til denne heller. 


Nok en "klassisk" western, denne gangen med Mr. Western i hovedrollen nemlig John Wayne.


Når de skulle filme en av de mer klimatiske scenene i filmen skulle John Wayne få et såkalt «cue» om når han måtte komme seg ut av en brennende byggning. Dette hørte aldri Wayne og det var bare såvidt han kom seg ut av byggningen før hele settet raste sammen. 


Filmen skulle egentlig bli regisert av Frank Capra som hadde laget klassikere som Mr Smith Goes To Washington, It Happened One Night, Arsenic And Old Lace, State Of The Union og It's A Wonderfull Life. Men uoverensstemmelser mellom han og John Wayne gjorde at han forlott hele prosjektet. Dermed ble det opp til Henry Hathaway å trekke i trådene istedet.


Filmen ble egentlig ikke noen stor suksess, først og fremst fordi folk forventet å se en «John Wayne» film, men i og med at Wayne hverken fyrer av en pistol eller gjør noen av sine karaktertrekk i filmen, ble folk skuffet.

Filmen er også litt for lang med godt over to timers spilletid og det er i grunn ganske lite av denne tiden det skjer noe interessant for å være helt ærlig. 


Musikken i filmen kan jo iallefall nevnes for den er iallefall veldig fin og verdt å skaffe seg.

Desverre en heller dårlig film, som i grunn bare blir reddet av sine to kvinnlige hovedkarakterer Claudia Cardinale og Rita Hayworth. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar