søndag 2. februar 2014

Dag 02 – Il paese del sesso selvaggio

 


Dagens film er den italienske filmen Il Paese Del Sesso Selvaggio (også kjent som The Man From Deep River) fra 1972. Filmen er regissert av Umberto Lenz og har Sulallewan Suxantat, Prasitsak Singhara, Me Me Lai og Ivan Rassimov i hovedrollene. 


Synopsis:
En fotograf er på oppdrag i regnskogen og blir tatt til fange av en primitiv stamme. Etter å ha gjennomgått en initialiseringprosess som inkluderer hard tortur blir han en del av stammen og hjelper dem mot de moderne farer som lurer og en kannibalstamme de kriger med.


Dagens film er Il paese del sesso selvaggio, eller The Man From Deep River, Sacrifice, Deep River Savages som er de International titlene den har. I Norge ble den utgitt med tittelen Mannen Som Kom Med Floden. 

 

Regissør Umberto Lenzi hadde visstnok sett flere av Mondo filmene fra 1960-tallet og ønsket å bygge videre på dette konseptet. Dermed var Cannnibal-film sjangeren født og dette var startskuddet for mang en kannibal film gjennom 70 og 80-tallet. 

 

Last Cannibal World av Ruggero Deodato er visstnok filmen som virkelig kickstartet denne filmsjangeren, men Lenzi var først ute med å benytte seg av regnskogen som lokasjon og kannibalisme på filmlerretet. 


Filmen er også velkjent fordi den var en del av den britiske Video nasties listen i 1983. Filmen fikk aldri noen kino visning når den ble forsøkt utgitt i England i 1975, men den ble utgitt på VHS under navnet Deep River Savages. Men etter noen år ble den altså forbudt. 

 

Først i 2003 ble den igjen gjennomgått av BBFC og ble da utgitt med 18 års grense etter å ha blitt klippet 4 minutter. I USA derimot gikk filmen glatt igjennom og fikk en R rating når den ble utgitt. I Norge ble filmen utgitt med 18 års grense.


Jeg hadde faktisk ikke sett denne filmen før og har vært på utkikk etter den i lengre tid, og når jeg like før Februar i år fikk tak i den var det ganske opplagt at den måtte sees i løpet av festivalmånedene. 

 

Som man kan se fra tittelen på filmen, samt historien, så var Lenzi også sterkt inspirert av filmen A Man Called Horse. Flyten i historien er mer eller mindre det samme, selv om lokasjoner og konseptet så klart er langt fra hverandre. Så om man kun ser på historien som blir fortalt er dette virkelig gode saker. 

 

Filmen er på langt nær så grafisk som mange av kannibal filmene som kom senere, man har faktisk kun en ordentlig kannibal scene med i filmen. Men jeg kan forstå at filmen skapte litt oppstyr på midten av 70-tallet når den kom.


Skuespillet i filmen er faktisk overraskende godt og jeg følte at de gjorde en meget god jobb i denne filmen. Da spesielt Ivan Rassimov som iallfall jeg kjente igjen fra en god del Italienske Giallo filmer tidlig på 70-tallet. 


Musikken i filmen er også glimrende, som den så ofte er når det er snakk om Italienske filmer fra 1970-tallet. Daniele Patucchi har virkelig gjort en god jobb her.


Filmen er faktisk overaskende god og jeg ble faktisk positivt overasket. Om man er på utkikk etter en ren kannibal film er den nok ikke den sterkeste, men en god start for konseptet og helt klart verdt en titt for de som liker denne sjangeren.
Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar