lørdag 22. februar 2014

Dag 22 – Born To The West

 

Dagens film er den amerikanske filmen Born To The West fra 1936. Filmen er regissert av Charles Barton og har Johnny Mack Brown, Marsha Hunt og John Wayne i hovedrollene. 


Synopsis:
Et par omstreifere, Dare Rudd og Dinkie Hooley ankommer Wyoming og håper å få jobb på Dare's fetter Tom Fillmores ranch. Dare får et godt øye til Toms kjæreste udy Worstall og bestemmer seg for å bli i byen. Han får seg da en jobb som kokk i byen. 




Min DVD utgave har fått den amerikanske re-utgivelsetittelen «Hell Town». Dette er noe jeg irriterer meg på. Hvorfor skal man endre titten på en film når den blir gitt ut i et annet land eller utgitt lenge etter at den opprinnelig blir gitt ut.


Denne filmen er basert på en roman av Zane Grey med samme navn. 


Dette er av mange ansett som starten på John Wayne sin «western karakter» selv om han allerede hadde spilt i godt over 50 filmer på denne tiden. 


Wayne gjør en god rolle i denne filmen, og viser tegn på at han var på vei til å bli den store skuespilleren som han etterhvert ble. Marsh Hunt spiller også godt i rollen Judy Worstall, og hun fylte forøvrig 97-år for noen måneder siden og ser ut til å være i god form. 


Historien i filmen er ikke noe spesielt, det er en standard western film med alle de vanlige klisjeene og scenene man forventer i denne typen film. 


Den benytter seg også av noe som var veldig vanlig på denne tiden, nemlig en stor andel klipp fra andre filmer som de rett og slett klippet inn i sin film. 


I den første utgaven av filmen som ble utgitt var det faktisk enda mer av denne «stock-footagen» lagt til slik at filmen skulle bli enda lenger. 


Det vil med andre ord si, for å få den til å vare over en time, for denne utgaven av filmen varer kun i 55 minutter. Noe som var ganske kort til og med i 1937. 


Kvaliteten på selve filmopptaket er desverre heller ikke helt det store, filmen er veldig fadet og lys gjennom det hele. Men med tanke på at filmen kostet 10 kroner så kan man vel ikke klage for mye. 


For fans av John Wayne og tidlige western filmer er dette en film verdt å se, selv om det for min del ble litt vel mye stock-footage i løpet av den timen som filmen varte.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar