onsdag 26. februar 2014

Dag 26 – The Oblong Box

 Dagens film er den britiske filmen The Oblong Box fra 1969. Filmen er regissert av Gordon Hessler og har Uta Levka, Rupert Davies, Vincent Price og Christopher Lee i hovedrollene. 


Synopsis:
Aristokaten Julian Markham holder sin vansirede bror Sir Edward innelåst i tårnet på deres hus. Sir Edward rømmer en dag og starter å lage kaos i byen, Julian må da ofre alt for å forsøke å få tak i sin bror. 




The Oblong Box var den første spillefilmen som Gordon Hessler regisserte. Hessler døde dessverre for ca en måned siden av naturlige årsaker. Han regisserte også andre kvalitetsfilmer som Scream And Scream Again, The Golden Voyage of Sinbad, Hitchhike, Murders in the Rue Morgue og Scream, Pretty Peggy,


Jeg må innrømme at The Oblong Box var en film jeg ikke var kjent med i det hele tatt, men etter å ha funnet ut at to av mine favorittskuespillere, nemlig Sir. Christopher Lee og Vincent Price spilte i filmen måtte den sees.



Dette var forøvrig den første filmen disse to gigantene spilte i sammen. De andre filmene de spilte i var Scream And Scream Again og House Of Long Shadows. 


Opprinnelig var det Michael Reeves som skulle ha regissert denne filmen, men han hadde personlige problemer og ble erstattet av Gordon Hessler. Reeves døde to måneder etter at filmen var ferdig innspilt. Et annet dødsfall hendte også under innspillingen da Lawrence Huntington som hadde skrevet original manuset døde kun elleve dager inn i filmproduksjonen. 


Noe skuffende for meg og andre skrekkfans får Lee og Price kun en scenen sammen, men det er jo iallefall mer en de fikk i Scream And Scream Again hvor de såvidt så hverandre. 


Alister Williamson er den virkelige «stjernen» i filmen og han gjør en flott rolle som Edward her, og er veldig god i denne rollen. 


Historien er egentlig alt for komplisert i denne filmen, men kan klarer å likevel å følge med på hva som skjer om man konsentrerer seg litt. Filmen har også en god atmosfære.


Hadde det ikke vært for at Lee og Price spiller i filmen tror jeg den hadde forsvunnet ut i evigheten og ikke dukket opp på noe hjemmeformat, men takket være at disse to er med har den funnet vei ut på markedet. 


Filmen er helt ok, men jeg tror nok ikke at den alminnelige filmtitter vil få så mye ut av filmen. The Oblong Box er nok mer rettet mot fans av Lee eller Price som føler for å se det meste de har gitt ut. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar