søndag 16. februar 2014

Dag 16 - The Matchmaker


Dagens film er den amerikanske filmen The Matchmaker fra 1958. Filmen er regissert av Joseph Anthony og har Paul Ford, Shirley MacLaine, Anthony Perkins og Shirley Booth i hovedrollene. 


Synopsis:
I denne tidlige filmatiseringen av Thornton Wilders suksessmusikal møter vi Dolly Levi som er veldig flink til å arrangere ting, spesielt ting av ekteskapelig art. Nå har hun kastet øynene på en viss Vandergelder , en iskald butikkeier. Forskjellen denne gangen er bare at hun har tenkt til å gifte seg med ham selv! 




The Matchmaker er bassert på et manus skrevet av John Michael Hayes, som igjen er bassert på et teaterstykke med samme navn av Thornton Wilder.


Broadwat showet og filmen Hello Dolly, med Barbra Streisand og Walter Matthau er også bassert på det samme teaterstykket. 


De to Shirleyene gjør gode roller i denne filmen og er begge to veldig sjarmerende. Det er også morsomt å se en meget ung Anthony Perkins i en mer lystbetont rolle en hans store karriere endrende rolle i Psycho. 


Denne filmen er en ordinær komedie, mens den andre filmen som er basert på stykket «Hello Dolly» er en musikal, så her beror det mest på hva man syntes er mest interessant av disse to forskjellige filmtypene. 


Filmen er både underholdende og morsom, selv om den kanskje kan virke litt utdatert for de som er vant til å se mer moderne komedier. 


En ting som jeg følte var litt slitsomt var at skuespillerne ofte «snakket» med publikum. Med andre ord at de snakket med de som satt å så filmen. Dette kan være underholdende om det skjer en gang i løpet av en film hvor man ikke forventer det, men her følte jeg det brøt opp hele illusjonen om at man så en film. 


Dette er en helt ok komedie, som egentlig ikke gav meg så veldig mye, hverken i positiv eller negativ forstand. Man satt med andre ord ikke igjen med følelsen at man akkurat hadde sett en meget god film.

 

Dermed blir det en karakter midt på treet for denne filmen og det er nok primært de som liker lettbente komedier fra 50-tallet som vil like denne filmen best. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar