onsdag 12. februar 2014

Dag 12 - There's No Business Like Show Business


Dagens film er den amerikanske filmen There's No Business Like Show Business fra 1954 . Filmen er regissert av Walter Lang og har Dan Dailey, Donald O'Conner, Marilyn Monroe og Ethel Merman i hovedrollene.


Synopsis:
Denne filmen handler om familien Donahue, bestående av far, mor og tre barn, som helt siden før barna ble født har drevet med vaudeville. Familieidyllen slår imidlertid sprekker når barna blir eldre og begynner å ta egne valg. Marilyn har rollen som Vicky Hoffman, en ungjente som blir kjæreste med yngstesønnen Tim Donahue. Hun har også lyst til å slå igjennom i show business. 




Jeg kjøpte meg «Forever Marilyn» Blu-ray boksen i fjor høst og har jobbet meg igjennom den de siste månedene. Den siste filmen jeg ikke hadde sett på Blu-Ray var denne. 


Desverre er Blu-ray spilleren som sitter i Pcen min ganske temperamentsfull om dagen så den er lei å lese mange disker, dermed ble bildene som ligger her hentet fra 80th Anniversay DVDen fra Twentieth Century Fox.


Filmen var ingen stor suksess på kino og slet med å såvidt tjene inn pengne som var blitt brukt under inspillingen. Fox regnet med å tjene inn iallefall to millioner dollar på filmen, men de gikk såvidt i pluss. Men over tiden har filmen blitt en klassiker både blant fansen og blant kritikerne. 


Marilyn Monroe ville originalt være med i denne filmen og avslå å være med både i denne filmen og «The Girl In Pink Tights». Men etter etter å ha fått en bekreftelse på at den neste filmen hun skulle få spille i var «The Seven Year Itch», ble hun noe motvillig med i denne filmen. 


Jeg setter pris på en god musikal og musikken i denne filmen er meget god. Ikke så rart når Irving Berlin og Alfred Newman er involvert. Skuespillermene synger godt og de fleste sangene er underholdende. 


Historiene er ganske tradisjonell, men den fungerer godt i denne formen. En av mine favoritt ting med disse musikalene fra 50-tallet er at det alltid er veldig mye farger og kontraster i filmene. Flotte saker.


Ethel Merman, Donald O'Connor og Dan Dailey gjør noe fremragende skuespillerprestasjoner i filmen og driver virkelig filmen fremover. Marilyn Monroe har helt klat gjort bedre skuespillerprestasjoner enn i denne filmen, men det er Marilyn Monroe dte er snakk om, så uansett så lyser skjermen opp når hun er i bildet, og da er kanskje ikke selve skuespillet det viktigste. 



Kanskje ikke den beste av Monroe filmene fra 50-tallet, men helt klart verdt å sjekke ut for fans av Marilyn, eller musikaler. 



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar