torsdag 6. februar 2014

Dag 06 - Gli Orrori Del Castello Di Norimberga



Dagens film er den italienske filmen Gli Orrori Del Castello Di Norimberga (også kjent som Baron Blood) fra 1972. Filmen er regissert av Mario Bava og har Rada Rassimov, Massimo Girotti, Elke Sommer og Joseph Cotton i hovedrollene. 


Synopsis:
En ung amerikaner, Peter Kleist, besøker Østerrike for å oppsøke "sine røtter". En av hans forfedre var den beryktede "Baron Blood" som regjerte i en landsby for 300 år siden. Baron Blood var sadist og torturist, og via lokal hjelp og en besvergelse klarer amerikaneren å gjenopplive baronen. 




Mario Bava ville originalt ikke forlate Italia for å spille inn denne filmen, m en etter at hans produsent Alfred Leone fant slottet som brukes i filmen, når han var i Wien i Østerike så bestemte Bava seg for at dette var den perfekte lokasjonen for å spille inn filmen. Dette var forøvrig også den første filmen som ble spilt inn ombord på et Boeing 747 fly. 


Den amerikanske versjonen av filmen ble i sin tid klippet med 7 minutter og det glimrende soundtracket til Stelvio Cipriani ble byttet ut med et nytt av Les Baxter. 


Joseph Cotton gjør en veldig god jobb i tittelrollen som Baron Otto von Kleist, men interresant nok så var Bava sitt første valg i denne rollen Vincent Price. Price derimot var ikke så overbegeistret for å dra til Østerrike for å spille inn film, så han takket nei.


Elke Sommer derimot gjør ikke så veldig mye ut av seg i denne filmen. Jeg har mine mistanker om at hun ble castet mer på grunn av sitt utseende enn hennes gode skuespillerkvaliteter i denne filmen, for hun gjør ikke så mye ut av seg her.


Filmen har et gotisk preg over seg, og akkurat denne setningen liker jeg veldig godt når det kommer til disse typene av filmer. Man har en helt spesiell atmosfære som gjør hele filmopplevelsen mer levende og spennede. 


Selve historien er kanskje ikke den sterkeste i denne filmen, men det er vel stort sett ikke derfor man setter seg ned å ser Mario Bava filmer heller. Her er det mer atmosfæren, lyssetingen, lokasjonene og de ganske skremmende scenene som er hoved fokuset. 


I 1997 gikk det en «bløff» rundt på internett om at et borre-hull i bakken i Sibir hadde perforert jordskorpen og truffet en portal til helvete. Dette ble bevist ved hjelp av et lydopptak hvor man hørte de fortapte sjelene i helvete skrike.


 
Denne bløffen (som nå er kjent som «The Well To Hell») ble faktisk plukket opp av flere aviser og flere religiøse grupper tok dette veldig alvorlig. Det viste seg etterhvert at dette lydopptaket enkelt og greit var et lydopptak spilt inn fra denne filmen. 


Alt i alt en helt ok Bava film, som nok vil glede hans fans, men filmen er nok ikke sterk nok til å appelere til de store massene. Helt ok.

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar