tirsdag 25. februar 2014

Dag 25 - Emanuelle e gli ultimi cannibali

  
Dagens film er den italienske filmen Emanuelle e gli ultimi cannibali (også kjent som Emanuellee And The Last Cannibals) fra 1977. Filmen er regissert av Joe D'Amato og har Donald O'Brien, Nieves Navarro, Gabriele Tinti og Laura Gemser i hovedrollene. 


Synopsis:
Noen bisarre tilfeller av kannibalisme på et hospital leder fotojournalisten Emanuelle (Laura Gemser) til Amazonas i jakten på oppklaringen av mysteriet. Bli med den vakre og sensuelle Emanuelle på dampende hete eventyr i Sør-Amerikas jungel, der både sultne kannibaler, ville dyr og sexy venninner hungrer etter den mørke skjønnheten 




Da er tiden inne for hva jeg tror kan være årets «kalkun-film». En erotisk kannibal-film regissert av trash-kongen Joe D'Amato med Laura Gemser i hovedrollen hørtes jo underholdende ut, men jeg tviler på at filmen kommer til å være spesielt god.


Dette er om jeg ikke tar feil den femte filmen i rekken av italienske Emanuelle filmer. Men å si hvilke filmer som er med i denne serien kan vel diskuteres siden D'Amato pushet ut seks Emanuelle filmer mellom 1976 og 1983 og Bruno Matei gav ut to til noen år senere. Men Laura Gemser, spiller iallfall Emanuelle i alle disse filmene så da er det jo en viss kontinuitet iallfall. Disse filmene går da inn under «film-serien» Black Emanuelle, som var Italienernes serie. 


Men vi har jo også 6 franske Emanuelle filmer med Sylvia Kristel i hovedrollen, som er det originale materiale for å si det slik. I tillegg har vi de amerikanske Emanuelle filmene fra 1990 tallet som gikk under «Emanuelle In Space» fanen med Krista Allen i hovedrollen. 


Som om dette ikke skulle være nok er det laget 7 franske TV-filmer mellom 1993 og 1994, 24 amerikanske tv filmer mellom 2000 og 2011, samt rundt 40 andre filmer med denne karakteren. Så man kan på mange måter si at «Emanuelle» er for erotiske filmer, det som «Django» er for Western filmer. 


Hva skal man så si om denne filmen. Her får man i grunn det som filmcoveret reklamerer for, kannibaler og nakne damer og her er det ikke spart på noen av delene for å si det slik.


Filmen er veldig grafisk både på det ene og det andre planet og den er helt klart laget for sjanger-fansen og ikke for almenheten, for dette er rett og slett for sterke saker for almenheten. 


Filmen er også, i mine øyne veldig nær å gå over grensen for «erotikk», men holder seg såvidt innenfor, men definitivt ikke filmen å dra frem når man skal ha svigermor på besøk for å si det slik. 



Noe overraskende for meg så har også denne filmen (i likhet med 99% av alle italienske filmer fra samme tid) et fantastisk soundtrack. Nico Fidenco har virkelig gjort en god jobb her, selv om jeg tviler på at så veldig mange andre legger så mye merke til musikken i filmen.


Helt klart en film KUN for veldig spesielt interreserte, men jeg syntes faktisk ikke filmen var så verst. Historien var bedre enn forventet, og skuespillet var ikke halvparte så dårlig som det jeg hadde forventet, selv om dubbingen såklart ikke var helt det store. 


Anbefalt for fans av Emanuelle-serien , D'Amato-fans og for de liker italienske kanibalfilmer fra 1970-tallet. Resten av verden bør nok best holde seg unna. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar