lørdag 8. februar 2014

Dag 08 - Race With The Devil


Dagens film er den amerikanske filmen Race With The Devil fra 1975. Filmen er regissert av Jack Starrett og har Lara Parker, Warren Oates, Loretta Swift og Peter Fonda i hovedrollene. 


Synopsis:
To ektepar er på ferie i super-campingvogn. De dumper uforvarende opp i en djevlemesse hvor det foregår et mord. De drar avsted til politiet, som viser seg å være involvert og så blir de forfulgt av "djevlemenigheten"... 




Race With The Devil er en ganske merkelig film. Den er en slags kombinasjon av en skrekkfilm, actionfilm og bil film, noe som må sies å ikke være den mest utbredte sjangeren på filmkartet.


Men den kombinerer disse sjangrene overraskende godt og det hele henger godt sammen. Filmen er spennende, morsom og små skummel for sin tid, og underholdt i alle fall meg godt.


De fire hovedskuespillerne gjorde også en god jobb og det er morsomt å se Loretta Swift i en film for en gangs skyld siden jeg først og fremst har sett henne i en god del TV-serier. 


Dette var den andre av tre filmer som Peter Fonda og Warren Oates spilte i sammen. Den første var western filmen «The Hired Hand» fra 1971, mens den siste var dramafilmen «92 In The Shade» fra 1975. 


Regisør Jack Starrett leide visstnok inn noe han hevdet at var «ekte satanister» til å spille i filmen, noe som må sies å være litt spesielt. Dette var sannsynligvis et publikasjons stunt for å få mer omtale til filmen, men det ble avisoppslag av det, så dermed kan man si at han lyktes med det.


Filmen var også en inspirasjonkilde for nyere filmer som Kevin Smith's "Red State", SP. Muthuramans indiske film "Kahugu" og Patrick Lussier "Drive Angry. 


En overraskende underholdende film, som jeg må innrømme jeg ikke hadde de store forhåpningene til, men dette er sterkt anbefalt. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar