tirsdag 11. februar 2014

Dag 11 - Mr Smith Goes To Washington



Dagens film er den amerikanske filmen Mr. Smith Goes To Washington fra 1939. Filmen er regissert av Frank Capra og har Edward Arnold, Claude Rains, Jean Arthur og James Stewart i hovedrollene. 


Synopsis:
Dette er historien om den idealistiske senatoren Mr. Smith fra landet som drar till Washington og plutselig må kjempe en hard kamp alene mot kyniske politikere som vil gøre alt for å få knuse karrieren hans. 



 

Nok en film som har stått i hylla mi i mange mange år uten at jeg har sett den. DVDutgaven jeg har er fra 2000, men tror jeg kjøpte den rundt 2005, så da er det jaggu på tide å få sett den. 


Mr Smith Goes To Washington var nominert til hele 11 Oscars, men vant desverre kun en av de, for beste manus. Grunnen til at den ikke vant flere var nok det faktum at Gone With The Wind rasket med seg omtrent det som var i 1940. 


James Stewart er en glimrende skuespiller som jeg personlig setter veldig høyt. Det er veldig sjelden han spiller dårlig i filmen han bidrar i, og i denne filmen viser han hva for en glimrende skuespiller han var. Claude Rains og Jean Arthur bidrar også sterkt til at dette virkelig er en av de store politiske-dramaene gjennom alle tider. 


Historien er både engasjerende og godt laget, og man føler virkelig med Jefferson Smith karakteren gjennom hele filmen. 


Colombia planlagte å lage en oppfølger til filmen i 1949m kalt «Mr Smith Starts A Riot», men dette ble ikke noe av. De planla også å lage en slags remake av filmen i 1952, men da med en kvinnelig hovedrolle, dette prosjektet ble også skrinlagt. 


Men i 1962 ble det laget en TV-serie med samme navn med Fess Parker, Sandra Warner og Red Foley i hovedrollen. Denne serien fikk kun 25 episoder før den ble lagt ned. En remake kom i 1977, da med navnet Billy Jack Goes To Washington. Denne var det Frank Capra Jr. Som sto bak, men denne floppet på box-officen. 


En sterkt anbefalt film som helt klart er en tidløs klassiker og vel verdt å sjekke ut. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar