fredag 21. februar 2014

Dag 21 - Village Of The Damned



Dagens film er den britiske filmen Village Of The Damned fra 1960. Filmen er regissert av Wolf Rilla og har Michael Gwynn, Martin Stephens, Barbra Shelley og George Sanders i hovedrollene. 


Synopsis:
I den lille, britiske byen Midwich faller alle en dag i dyp søvn - og noen måneder senere er alle de fødedyktige kvinnene i byen gravide og får en flokk mistenkelige blonde unger, som vokser raskt, snakker veldig britisk - og har stirrende robotøyne som kan få folk til å gjøre alt mulig som de egentlig ikke har lyst til. 




Village Of The Damned er basert på romanen «The Midwich Cuckoos» av John Wyndha, og følger handlingen i boken ganske nøyaktig. 


Filmen var opprinnelig en amerikansk produksjon som begynte pre produksjon i 1957. Men filmen ble lagt på hyllen siden MGM mente filmen var for kontroversiell og provoserende siden den inkluderte jomfrufødsel. Men 3 år senere ble filmen satt i produksjon, men da i England. 


Filmen ble godt mottatt når den ble utgitt og tjente inn nærmere enn million dollar gjennom kino visningene.


Village Of The Damned er en meget god film som fremdeles har en ganske skremmende atmosfære og glimrende oppbygging. 


George Sanders bør også nevnes for han gjør en flott jobb i hovedrollen som Gordon Zellaby. Han er både overbevisende og er den perfekte personen til å spille en eldre britisk herre.



Det kan også nevnes at filmen kun varer i 75 minutter, så det bør ikke være noe problem å få sneket inn denne filmen i de fleste personers travle hverdag. 


Filmen fikk i 1963 en oppfølger med navnet «Children Of The Dmaned», denne vil vi komme tilbake til senere i løpet av festivaltiden. 


I 1995 kom det derimot en remake regissert av John Carpenter, med Christopher Reeve, Kirstie Alley og Linda Kozlowski i hovedrollene. Denne flyttet handlingen til USA og la den til 1995 isteden. Denne filmen var ingen stor suksess og slo aldri an. 


Village Of The Damned er en glimrende film som fungerer like godt i dag som det den gjorde i 1960. Vel verdt å sjekke ut for de som liker stemningsfull filmer med en god historie.


Terningkast: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar