søndag 9. februar 2014

Dag 09 - Joe Kidd


Dagens film er den amerikanske filmen Joe Kidd fra 1972. Filmen er regissert av John Sturges og har Don Stroud, John Saxon, Robert Duvall og Clint Eastwood i hovedrollene. 

 
 
Synopsis:
Meksikanerne og amerikanerne er i strid om jorda i New Mexico, en kamp som blir utkjempa med voldelige metoder. Revolvermannen Joe Kidd blir først hyra inn for å hjelpe den velstående landeieren Frank Harlan, men når han ser hvordans han driver på går Kidd over på meksikanerne side.


Manuset til Joe Kidd er faktisk skrevet av den anerkjente forfatteren Elmore Leonard, som gikk bort i fjor høst. Fem av western novelllene han skrev på 50 tallet har blitt filmatiser. The Tall T, 3:10 to Yuma, Hombre, Valdez Is Coming og denne filmen. 


John Sturges er ikke ukjent når det kommer til Western sjangeren. Han var regisør av den glimrende filmen «The Magnificent Seven» og i tilegg «Escape from Fort Bravo», «Gunfight At The O.K Corral» og «Last Train From Gun Hill.»


En film med Clint Eastwood i hovedrollen kan jo rett og slett ikke bli dårlig og når det i tillegg er en western med Eastwood i hovedrollen så stiger forventningene med en gang.


Forventningene var kanskje derfor litt for høye når man startet å se filmen, for jeg må desverre si at jeg ble litt skuffet. Med så gode skuespillere som Eastwood, Robert Duvall og John Saxon i hovedrollene hadde jeg forventet enda litt mer. 


Handlingen apperlerte ikke til meg, og tidvis syhntes jeg hele greiene føltes litt rotete. Filmen var rett og slett tidvis ganske kjedelig og jeg satt faktisk å så på klokka et par ganger for å se hvor lang tid som var igjen. Med andre ord ikke et godt tegn for en film som varer i 88 minutter. 


Eastwood var visstnok ikke helt i toppform når innspillingen fant sted. Han slet tidvis med bronkitt og hadde opptil flere panikkanfall under innspillingen. Noe som sannsynligvis påvirket hans prestasjoner under innspillingen. 


Men filmen ser slettes ikke verst ut, og er ikke helt elendig, det er bare det at forventingene som sagt kanskje var skrudd et par hakk for høyt når filmen ble satt i spilleren. Slutten på filmen er også av det litt ulogiske slaget i mine øyne og høyner ikke filmen på noen måe. 

Så en middelmådig western, som kun anbefales til fans av sjangeren eller blodfans av Eastwood. 


Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar