mandag 13. februar 2012

Dag 13 - Fall Of The Roman Empire



Dagens film er den amerikanske filmen Fall Of The Roman Empire fra 1964. Filmen er regissert av Anthony Mann og har Omar Sharif, Alec Guniess, Christopher Plummer og Sophia Loren i hovedrollene.



Synopsis:
Romerriket er på sitt høydepunkt. Når Keiser Marcus Aurelius dør, griper hans sønn makten med vold, og hersker med ufattelig ondskap med korsfestelser, mordbrann og svik.
De eneste som står imot keiseren og rikets fall og undergang er den modige generalen Livius og Marcus Aurelius vakre datter Lucille.


Trailer:


I likhet med mange andre filmer fra samme årsperiode (Lawrence Of Arabia, Cleopatra osv) så er Fall Of The Roman Empire et stort og langt epos som det har blitt lagt mye penger og tid i å lage. Filmen varer i overkant av 3 timer.



Hovedproblemet for meg er de første 45 minuttene av filmen. Her skjer det utrolig lite og denne starten sløver ned filmen noe veldig, altså noe som ikke er så veldig bra når man skal se godt over to timer til med film.



Desverre så skjer dt i grunn lite i filmen. Det er veldig mye debattering og prat om hva som skal gjøres, men lite handling for å si det slik. Filmen føles tidvis mer som en dokumentar av hva som skjedde under denne tidsperioden enn en underholdende film.



Det filmen gjør bra er kulisser og lokasjon for det ser utrolig bra ut. Scenene fraRoma hvor de brukte godt over 1000 "ekstras" er utrolig imponerende og fantastiske å se på.



Ettr sigende var denne filmene en av hovedinnspirasjonskildene til Ridley Scott's Gladiator og dette er lett å se. Gladiator er en i mine øyne en bedre og mer spennede film og absolutt verdt en titt for de som ikke har sett denne.



Skuespillerne gjør en helt ok job, men de passer på mange måter ikke sammen for å si det slik. Det føles som om de ikke har noen kjemi seg imellom i det hele tatt og dette fører til at en film som i utgangspunktet er langtekelig og utdratt blir enda lengre.



Filmen kostet rundt 18 Millioner Dollar å lage i 1964 og selv om den ikke er blant de dyreste filmene som er laget så spilte den ikke inn mer en 5 million dollar go ble dermed en stor fiasko.
Desverre er min DVD-utgave ikek av de beste, og den er ikke restaurert så billedkvaliteten er dermed ikke het top, og dette kan vel også ha ødelagt litt av filmopplevelsen.



Jeg må si at denne filmen skuffet meg stort. Med såpass mye gode skuespillere ,et skyhøyt budget og en i utgangspunktet kjempegod historie hadde jeg forhåpninger om noe langt bedre en dette. Dermed blir det et dårlig terningkast:



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar