lørdag 4. februar 2012

Dag 4 – The Wolf Man



Dagens film er den amerikanske filmen The Wolf Man fra 1941. Filmen er regissert av George Waggner og har Claude Rins, Evelyn Ankers, Bela Lugosi og Lon Chaney i hovedrollene.



Synopsis:
Den orginale skrekklassikeren som presenterte kinopublikumet for et av filmverkens mest infame monstre! Lon Chaney jr. spiller Larry Talbot, som reiser tilbake til sin fars (Claude Rains) slott i Wales og møter en vakker kvinne (Everlyn Ankers). En skjebnesvanger natt følger Talbot med henne til et lokalt karneval hvor Jennys skjebne avsløres av en mystisk, sigøyner spåkone. Den drømmeliknende filmmusikk, gjør The Wolf Man til et mesterverk, ikke bare innenfor sjangeren, men for all tid!

Trailer:


The Wolf Man er en av de originale Universal Horror filmene. Filmene som er regnet innunder den serien er Dracula, Frankenstein. Phantom Of The Opera, The Mummy og Creature From The Black Lagoon. Disse filmene har vært inspirasjon for utallige oppfølgere, spin-ofs og remakes.



I rollen som The Wolf Man finner vi Lon Chaney Jr. Som gjør en glimrende jobb. Chaney slet i starten av karrieren med at han var i skyggen av sin far Lon Chaney Sr. Som gjorde store roller i filmer som The Hunchback Of Notre Dame, The Phantom of the Opera og den forsvunne London After Midnight. Chaney Jr hadde spilt i en hel haug med filmer før denne, men det var denne som gjorde han til en stor stjerne.



Både Chaney Jr, Lugosi og Rains er utrolig gode i denne filmen og gjør noen glimrende rolletolkninger. Da spesielt Rains i rollen som John Talbot, som virkelig spiller bra her. Lugosi har en litt mindre rolle her en det han vanligvis har, men med sin karakteristiske stemme og talemåte bringer han en ekstra stemning til filmen.



Men hovedgrunnene til at iallefall jeg syntes dette er en usedvanlig god film er den meget gode transformasjonsscenene og sminkejobben på Chaney Jr, samt den glimrende stemningen vi finner i filmen.



Spesielt scenene hvor man ser tåka rulle inn over skjermen er noe av det beste man kan finne i den tidlige fasen av filmhistorien.



I 2010 ble det laget en «Remake» av denne filmen med Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, og Emily Blunt i hovedrollene. Denne filmen manglet atmosfæren fra den originale filmen, men effektene og historien var slettes ikke så verst.



The Wolf man (1941) er en meget god film, som overbeviser både når det gjelder historie, effekter og skuespill. En film som virkelig anbefales på det varmeste.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar