tirsdag 28. februar 2012

Dag 28 - The Fearless Vampire Killers



Dagens film er The Fearless Vampire Killers fra 1967. Filmen er regissert av Roman Polanski og har Jack McGowran, Alfie Bass, Sharon Tate og Polanski selv i hovedrollene.



Synopsis:
En Professor og hans yngre assistent kommer til et vertshus for å bli over natten. De er på jakt etter vampyrer. Det viser seg raskt at de er kommet til rett sted for over alt i vertshuset henger det hvitløkfed. Virkelig skummelt blir det når vertshusinnehaveren blir funnet drept med tydelige tegn på at noen har prøvesmakt kroppsvæskene hans. Da den vakre datteren til den avdøde blir bortført av en skummel pukkelrygg bestemmer professoren og hans assistent seg for at de skal forsøke å følge etter kidnapperen. Dermed ledes de to til Grev von Krolock redselsfulle slott, eller løvens hule som mange ville kalle det. Slottet er et eneste gedigent vampyrreir og det lykkes ikke de nysgjerrige vampyrfangerne å unslippe før vampyrenes årlige midnattsball går av stabelen.


Trailer:




The Fearless Vampire Killers er også kjent under 2 andre titler. Dance Of The Vampires eller min egne personlige favroitt, The Fearless Vampire Killers or: Pardon Me, But Your Teeth Are in My Neck. Genialt tittel. Filmen fikk i Norge tittelen Vampyrenes natt.



Jeg har sett The Fearless Vampire Killers før og syntes da filmen var meget god. Den holder fortsatt mål, selv om historien i seg selv kanskje ikke er så kjempebra.



Det som gjør at denne filmen har blitt en av mine favoritter er rett og slett den utrolig pene scenografien og lokasjonene. Både vertshuset og slottet ser utrolig bra ut og man får virkelig følelsen av at man nesten er der.



Skuespillet i filmen er også meget bra, da spesielt av Polanski, som er en usedvanlig god skuespiller og McGowran som også spiller glimrende som Professor Abronsius. McGowran er nok for de fleste best kjent fra sin siste rolle som Burke Dennings i The Exorcist.



Dancee of the Vampires er også navnet på en Opera fra 1997 som Polanski også regisserte. Den er da bassert på denne filmen og har musikk laget av den annerkjente rockekomponisten Jim Steinman.



The Fearless Vampire Killers er en meget god film som jeg virkelig vil anbefale alle å se. På tross av det litt "skumle" navnet, vil jeg nok først og fremt kalle filmen for en skrekk-komedie. Men se ikke filmen pga historien, men heller på grunn av den glimrende scenografien.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar