mandag 20. februar 2012

Dag 20 - Kellys Heroes



Dagens film er den amerikanske filmen Kelly's Heroes fra 1970. Filmen er regissert av Brian G. Hutton og har Telly Savalas, Don Rickles, Donald Sutherland og Clint Eastwood i hovedrollene.



Synopsis:
Vi befinner oss i Frankrike i 1944. Noen amerikanske soldater ledet av den degraderte offiseren Kelly (Eastwood) tar en tysk oberst til fange og får via denne høre om 14 000 gullbarrer som er gjemt i en bank noen mil bak tyske linjer. Fast bestemt på å slå kloa i gullet, begynner «Kellys helter» en hasardiøs fremrykking, noe som bringer dem i kamp med tyske stridsvogner, samt vekker begeistring hos en amerikansk general som tror fremrykkingen skjer ut i fra idealistiske grunner.

Trailer:




Kelly's Heroes er da den andre krigs-komedien som blir sett her på bloggen. Den første var MASH. Men misforstå meg rett, dete er ikke en ren komede. Filmen blander elementer fra både komedie, action ,thriller og krigsfilmer til en herlig blanding som gjør at filmen blir meget bra.



Eastwood spiller som alltid meget godt, men for min del så er det Sutherland som her stjeler showet. Han er usedvanlig god i rollen som Oddball i denne filmen, og dette må være en av hans aller bestre roller noensinne.



Sutherland ble forøvrig virkelig syk under innspillingen av denne filmen og det var faktisk så ille at de sendte brev hjem til hans kone og informerte om at hun måtte komme ned til innspillingslokasjonen med en gang, men at Sutherland sannsynligvis ville være død når hun kom ned. Heldigvis gikk det bra med Sutherland.



Sluttscenen i landsbyen er noe av det beste jeg har sett i krigsfilmer fra denne tiden og er verdt filmtiden alene. Staren av filmen er tidvis litt langdrøy, men ikke nok til at det ødelegger filmopplevelsen, i og med at det skjer såpass mye i siste halvdel av filmen.



Den kanskje festligste scenene i filmen for min del er scenen med Eastwood og Tiger-tanksen, en glimrende scenene som er noe av det ypperste som er laget av parodi scener noensinne.



En overaskende god film som jeg ikke helt forsktår hvorfor jeg ikke har sett før, virkelig å annbefale.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar