onsdag 8. februar 2012

Dag 8 - Pulp



Dagens film er den britiske filmen Pulp fra 1972. Filmen er regissert av Mike Hodges og har Mickey Rooney, Lizabeth Scott, Lionel Stander og Michael Caine i hovedrollene.



Synopsis:
King er engelsk kriminalforfatter som har slått seg ned ved Rivieraen. Her får han i oppdrag å skrive en ukjent manns biografi. Mannen viser seg å være en avdanket Hollywood-filmmann som nå bor i flott villa på en øy i Middelhavet hvor han egentlig er fra. King blir utsatt for flere mordforsøk...



Trailer:


Filmen har på norsk fått det givandes navnet "Døden I Pocketutgave", noe som ikke akkurat er like fengende som "Pulp". Filmen skulle egentlig ha navnet "Memoirs of a Ghostwriter", men like før utgivelse følte de at denne tittelen ikke passet helt til filmen alikevel og da ble det Pulp.



Michael Caine er en glimrende skuespiller, og selv om han egentlig er videns kjent som akkurat dette, så føler jeg at han ikke helt har fått all den heder og ære han fortjener. Ikke nok med at han har spilt i kvalitetsfilm etter kvalitetsfilm i nærmere 60 år, han har jaggu vunnet 2 Oscar priser også (For The Cider House Rules og The Quiet American).



Caine er glimrende i også denne filmen og passer perfekt inn i rollen som Mickey King. I tilegg har du Mickey Rooney og Lizabeth Scott som også gjør noen meget gode roller her. Dette var forresten Lizabeth Scott sin siste filmrolle, men hun fyller i September i år sin 90-års-dag og kan være stolt av de 22 filmen hun spilte i.



Filmen er en blanding av en komedie og drama, som nok heller litt mer mot det komiske. Historien er underholdende og lokasjonene i Italia er utolig pene, samt at filmen har en rå-tøft soundtrack. Under omtrent helel filmen så fungerer Caine også som forteller og han legger da ut premissene for filmen mens filmen pågår, en metodikk som man ser sjelden på film nå i dag.



Filmen har også gitt sitt navn til det kjente britiske rockebandet Pulp, som fikk inspirasjone til bandnavnet etter å ha sett denne filmen.



Filmen er absolut verdt en titt for fans av Caine og for de som liker britiske spion-komedier fra 1970-tallet ;-)

Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar