tirsdag 21. februar 2012

Dag 21 - How To Steal A Million



Dagens film er den amerikanske filmen How To Steal A Million fra 1966. Filmen er regissert av William Wyler og har Hugh Griffith, Eli Wallach, Peter O'Toole og Audrey Hepburn i hovedrollene.



Synopsis:
Handlingen er enkel, men full av komplikasjoner: Audrey Hepburn spiller datteren til en falskner, som fanger en innbruddstyv i sin fars verksted, Peter Toole og dermed tar storyen av.

Trailer:


How To Steal A Million er uten tvil en av mine favorittfilmer og en film jeg mener er usedvanlig bra.



Skuespillerne gjør en meget god jobb og spesielt O'Toole og Hepburn er meget bra i denne filmen. Jeg mener at denne filmen er en av Hepburns tre beste filmer, sammen med Breakfast At Tiffanys og Wait Until Dark.



Eli Wallach er også meget underholdende i rollen som Davis Leland, selv om det hadde vært spenende å sett George C. Scott i denne rollen. Han var nemlig første valget og hadde også spilt inn en rolle, før han kom for sent til settet og Wyler rett og slett sparket han for dette.



Handlingen er vel ikke revolusjonerende, men den fungerre utrolig bra og er både morsom og spennende. Da spesielt delene som foregår inne på museet.



Wyler regiserte Hepburn i hennes gjennombrudsrolle i A Roman Holdiay, og hadde siden lyst til å jobbe med henne igjen, så når sjansen nå bød seg var han ikke sen med å påta seg jobben. Dette fører med seg at filmen ser meget bra ut og silmingen er gjort på en meget god måte.



Denne filmen har faktisk inspirert en reklame for Reanult Clio hvor ord-utvekslingen mellom Hepburn og Griffith ble brukt i reklamen.



Det er vanskelig å si akkurat hva som gjør at jeg syntes denne filmen er såpass bra, men det er nok mest av alt pga at jeg rett og slett heller ikke finner noe jeg ikke liker med filmen, alt fungerer for å si det på den måten.



Filmen er både underholdende og morsom og er rett og slett fantastisk å se. Virkelig å annbefale for alle som liker klassisk godhjertede-komedier.



Terningkast

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar