fredag 2. mars 2012

Dag 31 - Butch Cassidy And The Sundance Kid










Dagens film er den amerikanske filmen Butch Cassidy And The Sundance Kid fra 1969. Filmen er regissert av George Roy Hill og har Katherine Ross, Cloris Leachman, Paul Newman og Robert Redford i hovedrollene.




Synopsis:
Butch Cassidy og Sundance Kid opererer rimelig fritt som togranere i det ville vesten. Med enkle triks gjør de seg styrtrike på å rane godstog, og heltene bader simpelthen i damer, vin og sang.

Men det glade liv varer ikke evig, selv ikke for to helter. Lovens lange arm legger ut en felle for å få bukt med problemet, og Butch og Sundance må rømme fra alt de eier og har. På sin ferd plukker de opp vakre Etta Place, som etter hvert involveres sterkt både med karene og i togran.

Trailer:


Hovedgrunnen til å se denne filmen er uten tvil filmens to mannlige hovedrolleinnehavere. Både Redford og Newman spiller bra i denne filmen og er uten tvil høydepunktet i filmen. De spiller meget godt sammen og har en spesiell kjemi seg i mellom.


Filmen har også en god historie, med en blanding av både humor og seriøsitet som er uvanlig å se i filmer fra denne tidsperioden. Men dette er hakket mer Hollywood en spaghettiwestern filmene som kom på denne tiden.



Filmen var nominert for 7 Oscars, og den vant faktisk 4 av dem. (Cinematography, Score, Song, Original Screenplay)



Det har blitt laget en del TV-filmer og liggende med tilknytning til denne filmen.
Den best kjente er prequalen som kom i 1979 som ble kalt Butch and Sundance: The Early Days, men denne spilte kun inn 1/3 av budsjettet og ble derfor ikke spesielt populær. Her var det William Katt og Tom Berenger som spilte hovedrollene.



To TV-filmer ble laget som oppfølgere til denne filmen. Disse het Mrs. Sundance og Wanted: The Sundance Woman og kom sent på 70-tallet. . Ingen av disse filmene ble noen store kassasuksesser, selv om Katharine Ross spilte rollen hun hadde i originalfilmen.



Enda en TV film med navnet The Legend of Butch & Sundance kom i 2006, men denne ble en total fiasko.



Uten tvil en meget god Western som virkelig er å anbefale for de som setter pris på denne sjangeren.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar