lørdag 17. mars 2012

Dag 46 - Some Like It Hot



Dagens film er den amerikanske filmen Some Like It Hot fra 1959. Filmen er regissert av Billy Wilder og har Joe E. Brown, Jack Lemmon, Tony Curtis og Marilyn Monroe i hovedrollene.



Synopsis:
Når Chicago- musikerene Joe (Tony Curtis) og Jerry (Jack Lemmon) tilfeldighvis er vitner til et bandeopp-gjør bestemmer de seg for straks å hoppe på et sørgående tog til Florida, forkledde som Josephine og Daphne, de to ferskeste medlemmene i et jazzband bestående av kun damer! Deres dekkopprasjon er perfekt... inntil en kjærlighetssyk sangerinne (Marilyn Monroe) faller for "Josephine", og en "utgått-på-dato" playboy (Joe E. Brown) faller for "Daphne". I tilegg har vi en mistenksom mafiasjef (George Raft), som kan lukte ugler i mosen!

Trailer:


Hva kan man si om denne filmen. Dette er nok uten tvil en av mine favorittfilmer og en usedvanlig god film uten et eneste dødpunkt.



Her fungerer absolutt alt. Historien er både underholdende, spennede og morsom, fra den intense gangster-scenen i starten av filmen, til den hysterisk morsomme avslutningscenen.



Spesielt scenene på toget er minneverdige og noe av det beste som er laget av komediske scener gjennom alle tider.



Curtis og Lemmon er glimrende i rollene som Joe og Jerry og er usedvanlig morsomme i denne filmen. Men Marilyn Monroe som her spiller i sin absolutt beste rolle stjeler totalt showet. Her leverer hun en kjempegod rolle, og er usedvanlig god.



Innspillingen gikk desverre ikke helt etter planen i og med at Monroe var tidvis ustabil under innspillingen og kom tidvis for sent til innspillingen. Monroe var i starten av innspillignen gravid, men mistet desverre barnet undervies i svangerskapet, noe som ikke akkuirat gjorde innspillingen lettere.



Filmen måtte desverre lages i sort-hvit på grunn av sminken som Lemmon og Curtis har på som etter sigende var grønn! når den ble sett i farger.



Noe som førte til litt problemer i og med at Monroe hadde nedskrevet i kontrakten sin at alle henes filmer skulle lages i farger. Men filmen ble nå heldigvis lages.



En usedvnalig morsom og god film som jeg vil annbefale til absolutt alle.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar