onsdag 14. mars 2012

Dag 43 - The Guns Of Navarone



Dagens film er den amerikanske filmen The Guns Of Navarone fra 1961. Filmen er regissert av J. Lee Thompson og har James Darren, Stanley Barker, Anthony Quinn, David Niven og Gregory Peck i hovedrollene.



Synopsis:
Academy Award-vinnerne Gregory Peck (1962, Beste mannlige skuespiller, Drep ikke en Sangfugl ), David Niven (1958, Beste mannlige skuespiller, Fra bord til bord), og Anthony Quinn (1952, Beste mannlige birolle, Viva Zapata!; 1957, Lust For Life ) spiller en gruppe allierte militærspesialister som er blitt rekruttert til et farlig, men viktig oppdrag: å infiltrere en Nazi-okkupert festning og ødelegge to enorme kanoner slik at to tusen isolerte, britiske soldater kan bli reddet. Til tross for en farlig sjøreise, vanskelig terreng og muligheten for en forræder blant dem,må gruppen klare det umulige uten å dø selv.

Trailer:


The Guns Of Navarone er bassert på Alistair MacLeans bok med samme navn. Dette var forøvrig den første av MacLeans bøker som ble filmatisert og mye på grunn av denne filmen ble mnage av hans andre bøker også filmatisert.



Filmen ble nominert til syv Oscar-statuetter i 1962 (bl.a. for Beste Film), og vant i kategorien Beste Special Effects. Den vant samme år også to Golden Globes (Beste film og beste musikk).



Her er det i grunn lite å utsette på hverken historiene elelr skuespillet, begge deler er knakandes godt. Da spesielt den gode jobben som gutta i hovedrollene gjør.



Hovedelementet i filmen er uten tvil de glimrende actionscenene, som er glimrende laget. Alle fra båt scenene i starten av filmen til den glimrende avslutningen er utrolig bra.



En litt morsom kurositet er at hovedkaraktreene i boken er relativt unge menn, mens de som spiller hovedrollen i filmen strengt talt er mer eller mindre midt i livet. Dette førte til at den britiske pressen kalte gav filmen kallenavnet "Elderly Gang Goes Off to War".



Filmen har også fått en oppfølger i form av Force 10 from Navarone fra 1978. Denne ble ikke på noen som helst måte like populær, men er faktisk en god oppfølger. Her har vi Harrison Ford og Robert Shaw i hovedrollene.




En av de beste krigsfilmene som er laget og absolutt verdt en titt.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar