mandag 26. mars 2012

Dag 55 - The Hustler



Dagens film er den amerikanske filmen The Hustler fra 1961. Filmen er regissert av Robert Rossen og har George C. Scott, Piper Laurie, Jackie Gleason og Paul Newman i hovedrollene.



Synopsis:
Vi møter Eddie "Fast" Felson (Paul Newman) som er et ungt biljardtalent av rang. Han er for øyeblikket på vei til Pittsburgh sammen med sin partner Bert (George C. Scott) for å spille mot den beryktede Minnesota Fatts (Jackie Gleason). Eddie tjener til livets opphold som en såkalt "hustler"; en som svindler folk ved å gi seg ut for å være dårlig i biljard for så å vise sine evner når innsatsen blir høy nok.

Trailer:


Skuespillet i filmen er det absolutt ingenting å si på. En glimrende forestilling av alle hoedrolleinnehaverne. Både Newman og Scott er uten tvil noen av mine favorittskuespillere og begge spiller utrolig godt her. Newman spilte forresten en eldre utgave av Fast Eddie i filmen Color Of Money hvor han var læremester for en ung Tom Cruise.



Newman signerte faktisk kontrakt på å spille hovedrollen i denne filmen etter å kun ha lest halve manuset. Han var da sikker på at dette kom til å bli en glimrende film, noe han fikk helt rett i.



Selve historien er både god og engasjerenede, og har man et snev av interrese for Billiard sporten er dette uten tvil en film for deg. MEN detviktigste i filmen er ikke selve billiardspillingen men relasjonene mellom hovedkarakterene.



I alle billiardscenene er det faktisk skuespillerene selv som spiller og både Newman og Gleason fikk grundig opplæring av flerfoldige verdensmestere deriblant 14 ganger verdensmester Willie Mosconi. Kun 1 av triksene i filmen er utført av skuespillerene og det ene er det Mosconi som utfører.



Noe som var veldig uvanlig på denne tiden var at tittelen på filmen ikke dukker opp før 13 minutter ut i filmen, etter den glimrende åpningscenen med Newman som lurer noen bargjengere for en god slump penger.



Filmen er ganske lang med en spilletid på litt over to timer, og selv om ca halvparten av denne tiden består av faktisk billiardspill blir det aldri kjedelig eller repetativt. Definitivt en av de beste sportsfilmene som noensinne er laget.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar