onsdag 7. mars 2012

Dag 36 - The Viking Queen



Dagens film er den britiske filmen The Viking Queen fra 1967. Filmen er regissert av Don Chaffey og har Donald Houston, Andrew Keir, Don Murray og Carita i hovedrollene.

Synopsis:
For å hedre sin dødende fars ønske deler Dronning Salina makten over Icana med Justinian, en romer. Dette irriterer de tøffe Romerne på den ene siden og de blodtørstige Druidene på den andre og fører til krig. Mens Salina og Justianian blir forelsker starter komplottet og blod snart å renne over Storbritanias fjell.



Trailer:


The Viking Queen er laget av det britiske filmselskapet Hammer Films og er deres første forsøk på å lage en film med handling lagt til romertiden. Det beste som kan sies om filmen er at den er underholdende, for stort mye annet er det ikke å skryte av.



Skuespiller er ikke det store, og hovedrolleinnehaver "Carita" fra Finland fikk nok ikke rollen på grunn av sine gode skuespiller ferdigheter, men heller på grunn av sitt utseende (noe som ikke er så VELDIG uvanlig når det gjelder Hammer Films). Dette bekreftes vel kanskje også ved å se at hun kun spilte hovedrollen i denne filmen, samt en liten birolle i en annen film 5 år før.



Rollen som Justinun, som ble spilt av Don Murray, ble først tilbudt Christopher Lee. Men Lee mente filmen var litt for useriøs og avslo rollen.



Historien er heller ikke helt det store, men har vistnok litt rot i virkeligheten og er løst bassert på Boadicea's opprør mot rommerne i Storbritania i år 60-61.



Hvorfor iallverden filmen fikk denne tittelen er også et godst spørsmål i og med at Salina og hennes undersotter strengt talt ikke er vikinger, de ser iallefall ikke ut som vikinger. Forklaringen er at Salinas mor vistnok var viking , men den blir for tynn. :-)



Hovedpoenget for filmen er ikke så vanskelig å gjennomskue. Filmer av dette salget var populært på denne tiden, og slenger man inn litt torturscener, litt toppløshet og rekvisiter man har liggende fra gamle filmer så kan man tjene et par kroner på filmen.



Så alt i alt en ganske dårlig film, men litt underholdende om du legger igjen hjernen og fornuften på kjøkkenet når du setter deg for å se den.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar