torsdag 15. mars 2012

Dag 44 - The Ladykillers



Dagens film er den britiske filmen The Ladykillers fra 1955 . Filmen er regissert av Alexander Mackendrick og har Katie Johnson, Peter Sellers, Herbert Lom Cecil Parker og Alec Guiness i hovedrollene.



Synopsis:
En dag ringer en sleipt utseende mann på døren til Mrs. Wilberforce (Katie Johnson). Den mystiske mannen er en viss Professor Marcus (Alec Guinness), en musiker som ønsker å leie et rom for å kunne øve i med sitt orkester. Den gamle kvinnen er overlykkelig over å få huset fullt av dyktige musikere, men finner etter hvert ut at de fem musikantene ikke er hva de utgir seg for, men i stedet geniale bankranere. For å skjule sin identitet må de fem drepe den gamle kvinnen, men hvem av dem har det i seg til å kaldblodig myrde kvinnen?



Trailer:


I 2004 kom det en remake av denne filmen med Tom Hanks og Marlon Wyans i hovedrollene. Denne så jeg når den kom ut og jeg syntes den i grunn var ganske dårlig, dermed har jeg vært litt motvillig til å se den originale, men jeg tenkte at nå var et greit tidspunkt å se den.



Vel originalen er sånn ca 100 ganger bedre en remaken. Historien flyter mye bedre i originalen og denne drømmefølelsen man har gjennom hele historie er meget god.



Skuespillet er såklart også mye mye bedre i denne utgaven enn i remaken. Lom, Sellers og Guiness er utrolig gode i denne filmen og spiller meget bra. Filmene har en noe mørk humor, men er morsom på sin egen måte.



Men det er ingen tvil om at det er Katie Johnson i rollen som den gamle damen som stjeler showet her. En stort bedre rolletolkning av "gammel dame" tror jeg jaggu man skal lete lenge etter for å finne. En litt "morbid" ting er at produsentene opprinelig mente av Johnson var for gammel og sjør til å spille inn denne filmen, så derfor fikk de tak i en annen skuespillerinne til å spille rollen. Men hun dde noen dager før innspillingen skulle starte, så dermed fikk Johnson rollen igjen.



Det eneste som er å sette fingeren på er at noen av komedien har nok falmet litt med årene, samt at filmen har et lite dødpunkt sånn ca halvveis, men bortsett fra det sitte rman igjen med en meget god film.



Terningkast:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar